Position: sygdoms > 5 >

hvad er de behandlinger af fase 4 tyktarmskræft ?

   Tyktarmskræft refererer til kræft , der stammer i tyktarmen . Det ofte præsenterer med endetarmskræft og kaldes colorectal cancer . Den mest almindelige form for tyktarmskræft begynder med en adenom . I ca 95 procent af tilfældene begynder disse adenomer ( polypper ) til at vokse i foringen af tyktarmen og derefter bredte sig til midten af tyktarmen og /eller endetarmen . Tyktarmskræft er normalt langsomt voksende , men når det bliver Stage IV , er det ikke længere helbredes , fordi det har spredt sig ud over den kolon og rektum til forskellige steder i hele kroppen .

Iscenesættelse og Prognose


Iscenesættelsen af tyktarmskræft bruger standard AJCC iscenesættelse system udviklet af den amerikanske Blandede kræft . Mellemstationen Systemet er også benævnt TNM systemet på grund af de tre faktorer , der anvendes til at bestemme scenen : "T " faktor , ( for tumor størrelse) "N " faktor ( for lymfeknude involvering ) og " M " faktor for metastaserer . Stage IV tyktarmskræft har nogen T og N nummer, og en N antal 1, da de vigtigste kendetegn for trin IV kræft er , at metastaser har fundet sted. Overlevelsesprocenten for trin IV kræft er angivet i form af fem-års overlevelse , og i henhold til American Cancer Society , overlevelsesraten for patienter med Stage IV tyktarmskræft er 8 procent . Men , University of Texas MD Anderson Center tyder på, at nye behandlinger har øget fem- årige overlevelsesrate til så meget som 30 procent i juli 2009.

Behandling


Stage IV tyktarmskræft er normalt ikke kan kureres, selvom i sjældne tilfælde kirurgi kan helbrede kræft , hvis metastaserer er lokalt til en lille plet i leveren eller lunger . Kemoterapi , stråling og andre behandlinger anvendes både til at bremse spredningen af kræft og forbedre livskvaliteten for patienter med Stage IV tyktarmskræft .

Surgery


Kirurgi er generelt den mest almindelige behandling for trin IV tyktarmskræft . Operationen fjerner primær tumor og kræftceller i leveren . Afhængig af omfanget og placeringen af metastaserer , kan kirurgi også foretages for at fjerne kræft celler, der har spredt sig . For lever og lunge metastaser , er kirurgi muligt og kan fjerne kræft på det sted, metastaser . Operationen udføres på leveren kaldes cyrosurgery , og indebærer indefrysning af lille del af leveren , der indeholder kræftceller . I de fleste tilfælde er der imidlertid kirurgi er usandsynligt at helbrede kræft , kun forlænger livet og minimerer symptomer .

Kemoterapi

Kemoterapi kan bruges til at forsøge at dræbe kræftceller både i tyktarmen og på området for metastaser . Formålet med kemoterapi , kan være at formindske kræftceller i fjerne kropsdele hvor metastaser har fundet sted , for at gøre dem små nok til at blive fjernet for kirurgi . Denne type kemoterapi , der gives forud for operationen , kaldes neo-adjuverende kemoterapi . Adjuverende kemoterapi kan også gives efter operation for at forsøge at dræbe de resterende cancerceller . De mest almindelige kemoterapeutiske stoffer , der anvendes til trin IV tyktarmskræft er FOLFOX , Folfiri , CapeOx , bevacizumab og cetuximab . Disse kemoterapeutiske stoffer kan anvendes i forbindelse med hinanden .

Andre Behandlinger

Hvis kræften er for udbredt at forsøge at helbrede , kan visse operationer skal udføres for at reducere symptomerne og øge livskvaliteten . En segmentær resektion eller en kolostomi kan bruges til at fjerne blokeringer i tyktarmen og genoprette tarm -funktioner . En stent kan også indsættes for at holde kolon åben . Endelig kan strålebehandling anvendes til at lindre symptomer eller midlertidigt skrumpe tumorer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------