Position: sygdoms > 5 >

hvad er de behandlinger af metastatisk renalcellecarcinom ?

   Renal celle carcinomer ( RCC ) tegner sig for omkring 3% af alle kræfttilfælde diagnosticeret . Det udvikler omkring femte til sjette årti af liv og påvirker dobbelt så mange mænd end kvinder . Hvis der er fanget tidligt ( fase I ) , overlevelsesrater er fremragende på 90 til 95 procent . Desværre er 25 til 30 procent af patienterne diagnosticeret i stadie IV , som indebærer en besværlig behandlingsplan og relativt lav overlevelsesrate

Kirurgi


På et tidligt stadium , en delvis nephrectomistatus ( fjernelse af en del af nyrerne ) kan foretages , men ved metastatisk niveau ( trin IV ) , en radikale nephrectomistatus er mere sandsynlig. I en radikal rephrectomy , nyrerne , binyrerne vil omgivende væv , og nogle lymfeknuder skåret . Hertil kommer , kan andre operationer angives , afhængigt af lokaliteter af metastase , tumor engagement og gennemførlighed. I tilfælde af metastatisk kræft , er kirurgi det første skridt. Opfølgning terapier er næsten altid angivet .

Kemoterapi /Strålingsforskning


RCC har en begrænset reaktion på kemoterapi narkotika . Eftergivelsen sats for kemoterapeutiske stoffer som f. eks vinblastin , floxuridine og 5- fluorouracil er under 10 procent . Ved at kombinere kemoterapeutiske stoffer kun steget bivirkninger for patienten uden nogen forbedring i bedring . Når det kombineres med immunterapi som et supplement , overlevelsesrater forbedres. Stråling , ligeledes har haft ringe effekt på RCC . Det har været nyttigt at behandle smerter i knoglerne , og at behandle nogle af organer er berørt af metastase , primært i hjernen .

Immunterapi


Nogle lovende resultater har været rapporteret ved brug af immunterapi til behandling af metastatisk RCC . Cytokin behandlingsformer såsom interlukin 2 ( IL -2 ) og interferon , er nu første linje behandling . IL -2 virker ved at aktivere den cellulære immunrespons . Interferon er en katalysator for naturlige dræberceller ( en særlig type hvide blodlegemer ) og markerer også tumorceller med henblik på senere identifikation af cytotoksisk T-celler ( hvide blodlegemer , der dræber udenlandske celler i kroppen) . Høje doser af intravenøst IL -2 har en svarprocent på 21 procent . Af de 21 procent , gå 5 procent i komplet remission . Svarprocenten for interferon er 15 procent , men undersøgelser har vist en generel længere overlevelsesrate end IL -2 og bivirkninger er mindre giftige , efterligne dem af influenza . Ofte er disse to behandlinger kombineres til en mere vellykket resultat.

målrettet terapi

På grund af den høje toksicitet og begrænsede succes rate af cytokin agenter , har målrettede behandlinger blevet udviklet. Den mest almindelige form for RCC er klar celletype . Histologists har undersøgt biologi denne tumor model , og som følge heraf har udviklet strategier til at bekæmpe det . Disse medikamenter arbejde ved at forbyde blodgennemstrømning, fratage ilt og blande sig tumor vækst . Lægemidler som sunitinib ( Pfizer ) og Sorafenib ( Bayer ) har vist lovende . Interferon med sorafenib er blevet godkendt som en first-line kombinationsbehandling metastatisk RCC .

Prognose

Selv med behandling , overlevelsesrater for metastatisk RCC er fattige . I øjeblikket , overlevelsesrater for patienter med metastaserende RCC er 11 procent over 5 år. Selv med de seneste fremskridt , er RCC stadig en aggressiv kræft , der er vanskelig at behandle , når den forskud . Forskere fortsætte med at studere denne sygdom , og kliniske forsøg gennemføres over hele landet .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------