Position: sygdoms > 5 >

hvad er de behandlinger af testikelkræft ?

   Testikelkræft refererer til kræft , der stammer i testiklerne . Med fremskridt inden for moderne videnskab , er testikelkræft blevet en håndterbar og behandles sygdommen . Pr. 202C Sloan Kettering rapporter , der viser statistikkerne op til 90 procent af testikel kræft kan kureres , især hvis kræft er identificeret tidligt , og patienten får rettidig behandling

Stages behandling


Testikelkræft behandling afhænger af typen af tumor og den fase af kræft . Der er 2 typer af tumorer : seminoma tumorer eller nonseminoma tumorer . Iscenesættelse sker ved hjælp af amerikanske Blandede Cancer Staging protokol , benævnt AJCC eller TNM system . Det er baseret på tre faktorer : "T " faktor , der svarer til størrelsen af tumor , "N " , som svarer med lymfeknude engagement og "M " faktor , som omhandler , om der er metastaser . Mulige behandlinger for testikelkræft , afhængigt af typen og stadiet af tumoren , omfatter kirurgi , stråling , kemoterapi eller overvågning.

Fase I-II A Seminoma Behandlinger


For patienter med tidlig fase ( fase I ) testikelkræft , kan kirurgi være tilstrækkeligt. En operation , der kaldes en radikal orkiektomi , indebærer fjernelse af de berørte testikel . Efter operationen , kan der ikke yderligere behandling være nødvendig , selv om patienten kan overvåges nøje for en fastsat periode eller for livstid . Fertilitet er ikke påvirket af orchiektomi og patienter kan vælge at have en kosmetisk procedure med indsættelse af en protese . Cirka 15 procent af patienterne behandlet med en orchiektomi opleve en tilbagefald af testikelkræft .

Hvis kræften har spredt sig ud over den testikel , men er stadig lokalt indeholdt , ekstern strålebehandling behandling målrettet til lymfeknuder i maven og bækkenet anbefales . Kombinationen af kirurgi og målrettet strålebehandling lykkes i langt de fleste tilfælde , men opfølgning behandling er nødvendige for at overvåge bivirkninger af stråling og for at sikre, at patienten ikke udvikler en ny kræft på stedet af stråling .

Fase I-II B Nonseminoma Behandlinger


Behandling for tidligt nonseminoma tumorer stadig indebærer orchiektomi at fjerne testikel . Kræftceller kan også være til stede i lymfeknuderne af retroperitoneum , i hvilket tilfælde en ekstra operation udføres kaldes en retroperitoneal lymfeknude dissektion . Fjernelsen af disse lymfeknuder kirurgisk kan tillade patienter at undgå behovet for kemoterapi . Dog kan infertilitet resultatet som en bivirkning af lymfeknuderne fjernes .

Advanced testikelkræft ( faser er , IIb til III )

Kemoterapi anbefales til behandling af fremskreden testikelkræft , som har spredt eller spredt . De mest almindeligt anvendte kemoterapeutiske stoffer omfatter en kombination kaldet EP ( lavet af etoposid og cisplatin ) eller en kombination kaldet BEP ( som tilføjer bleomycin ) . Af patienter, der behandles med en af disse kemoterapi kombinationer , 90 procent er helbredt .

Behandling og Fertilitet

Mens testikelkræft sig selv påvirker ikke fertiliteten , stråling og kemoterapi kan forstyrre produktionen af levedygtige sædceller . Læger på Sloan Kettering anbefale frysning og opbevaring af sæd før behandling for patienter , der måtte ønske at undfange et barn .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------