Position: sygdoms > 5 >

hvad er de behandlinger til børn med kræft ?

   Børn bliver behandlet for kræft hver eneste dag . Der er flere behandlinger , der er tilgængelige , men den mest almindeligt anvendte behandlinger til børn er strålebehandling , kemoterapi , BMT /celleterapi og proton terapi . Nogle behandlinger vil forårsage mere negative bivirkninger end andre . Det er vigtigt at forske og forstå et barns form for kræft , så du kan også være opmærksom på den bedst mulige behandling

strålebehandling .


Strålebehandling anvendes til at dræbe kræftceller og hjælpe skrumpe tumorer . Der er to typer af strålebehandling til rådighed : eksterne og interne . En maskine udfører ekstern stråling , og intern stråling udføres af et implantat af radioaktivt materiale placeret på eller i nærheden af svulsten . Begge disse metoder kan anvendes separat eller kombineret . Når børn får indre stråling , skal de blive på hospitalet et par dage . Dette skyldes , at strålingen også vil få dem til at være radioaktivt . Efter et par dage , vil strålingen falde til et sikkert niveau .

Proton Therapy


Som en anden form for strålebehandling kaldes proton terapi . Denne behandling har vist sig at være sikrere for de fleste børn . Proton terapi har ikke de langsigtede bivirkninger , der er forbundet med x-ray type behandlinger . Traditionel stråling er kendt for at svække børns knogler , negativ indvirkning på hormoner , og selv påvirke evnen til at lære . Dette er afgørende for børn, fordi de stadig vokser . Dosis af stråling bliver administreret i proton terapi er meget lavere, da det ind i kroppen , og når det rammer svulsten , det bliver der . Proton terapi siges at sænke risikoen for at lide en anden tumor .

Kemoterapi


Kemoterapi er meget lig strålebehandling . De er begge brugt til at skrumpe tumorer og dræbe kræftceller , men kemoterapi er en meget potent medicin . Det kan enten være et stof , eller en blanding af lægemidler, der anvendes til at dræbe kræftcellerne . Denne behandling kan bruges alene eller kan kombineres med strålebehandling . Kemoterapi vil have bivirkninger fra hårtab , ekstrem træthed , kvalme , opkastning og appetitløshed .

BMT /Cell Therapy

En knoglemarvstransplantation ( BMT ) bruges , når kemoterapi og strålebehandling er ikke affektive i behandlingen af nogle kræft , og er en terapi , der anvendes til leukæmi og mange andre kræftformer . En BMT erstatter ondartede celler med raske celler , og er leveret gennem en intravenousn rør . Det er en meget lang proces , og det kan tage flere måneder at komme sig efter denne behandling . De fleste af opsvinget sker på hospitalet . Der er flere komplikationer efter en knoglemarvstransplantation , såsom smerte , angst , beskadiget organer og ændringer i appetit . Kroppen er overladt meget åben over for infektioner , indtil de nye celler fra knoglemarven er begyndt at reproducere raske celler .

Behandling Centers

Et behandlingstilbud til børn kræft er lige så vigtig som behandling . Det er mest gavnligt for et barn at være i et anlæg , der har specialiseret sig i at behandle børn . Har kræft er en skræmmende oplevelse for nogen. Børns sygehuse er designet til at være så meget gerne hjem som muligt. Dette giver barnet mulighed for at interagere med kolleger og deltage i aktiviteter . Denne type indstilling hjælper også børn til at tage deres sind ud af sygdommen , og er bevist til at øge chancen for overlevelse .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------