Position: sygdoms > 5 >

hvordan man bruger fotodynamisk terapi

  Fotodynamisk terapi ( PDT ) bruger fotosensibiliserende lægemidler og en rød laser til at dræbe kræft eller nær-kræftceller . PDT er kendt for at behandle disse betingelser så effektivt som kirurgi eller strålebehandling behandlinger , afhængigt af omstændighederne . Der er ingen langsigtede bivirkninger , når behandlingen er korrekt administreres , kan behandlingerne gentages adskillige gange , og der er lidt at ingen ardannelse på behandlingsstedet . Men PDT er kun effektivt for bevoksninger tæt nok på hudoverfladen , at laserlys kan nå dem .
1 .
Spørg din læge , hvis du har en tilstand, som kan behandles med PDT . Udbredte lidelser PDT anvendes til behandling af bl. a. lungekræft , kræft i spiserøret og nogle hudkræft .
2 .
Bekræft, at du ikke er allergisk over for porfyriner . Hvis du er , vil du ikke være i stand til at tage medicin der er nødvendige for en effektiv PDT behandling . Din læge kan køre et simpelt allergi test for at tjekke dette .

3 .
Forsyn dit hjem med passende nuancer og blinds at holde skarpt lys i at komme ind i dit hjem. Din krop vil være følsom over for stærkt lys-både sollys og kunstig-og du bliver nødt til at beskytte din krop fra enhver skadelige stråler
4
begynde at tage behandlinger der administreres af en . læge . Du vil modtage fotosensibiliserende stof enten gennem et IV eller ved direkte henvendelse til huden , afhængig af den specifikke stof mærke du tager . Photofrin , stoffet mest almindeligt anvendte i PDT , gives intravenøst . Din læge vil derefter aktivere stof ved hjælp af en laser .
5 .

Ring til din læge straks , hvis din hud har en reaktion på lys under behandlingsprocessen . En reaktion der ligner en dårlig solskoldning vises på din hud . Det vil svulme , og nogle blærer kan forekomme .

gode råd og advarsler


 • Solcreme ikke vil falde lysfølsomhed , uanset hvor stærk den SPF .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------