Position: sygdoms > 5 >

hvordan man kan håndtere cøliaki og følge en glutenfri livsstil

  Cøliaki er en mave sygdom, skader tyndtarmen og interfererer med absorption af næringsstoffer fra fødevarer . Folk, der har cøliaki kan ikke tåle gluten , et protein i hvede , rug og byg . Gluten findes primært i fødevarer , men kan også findes i hverdagsprodukter som medicin, vitaminer , og læbe balms
1 .
Den eneste behandling af cøliaki er en glutenfri kost . Læger kan bede en nydiagnosticeret person at arbejde sammen med en diætist på en glutenfri kost planen . En diætist er en sundhedsperson , der har specialiseret sig i fødevarer og ernæring . Nogen med cøliaki kan lære af en diætist , hvordan du læse ingrediens lister og identificere fødevarer , der indeholder gluten for at træffe informerede beslutninger på købmand og når de spiser ude .
2 .
A glutenfri kost betyder ikke at spise fødevarer , der indeholder hvede , rug og byg . De fødevarer og produkter fremstillet af disse kerner bør også undgås . Med andre ord skal en person med cøliaki ikke spiser mest korn , pasta , korn , og mange forarbejdede fødevarer .

3 .
Den nemmeste måde at følge en glutenfri kost er at erstatte hvad kan du ikke have med noget , du kan have . EX : Glutenfri brød i stedet for regelmæssig brød lavet af mel . Ris i stedet for pasta er også en god en . Øl var en meget vanskelig ting for mig at give op . Budweiser har lavet en gluten og byg gratis øl kaldet Redbridge . Det er rigtig god !
4 .
Jeg håber , at dette hjælper folk, der er i samme stand , som jeg er i. Husk på, at cøliaki er en livstruende sygdom, hvis de ikke behandles . Det er meget vanskeligt at diagnosticere , fordi den berører alle forskelligt . Hvis du vil vide mere om Celiac Sygdomme besøg www. celiacdisease. com

gode råd og advarsler • Mennesker med cøliaki kan ikke tåle gluten , et protein i hvede , rug , og byg .
 • Ubehandlet cøliaki skader tyndtarmen og blander sig med optagelse af næringsstoffer .
 • Uden behandling , kan folk med cøliaki udvikler komplikationer såsom osteoporose , anæmi , og kræft .
 • En person med cøliaki kan eller måske ikke har symptomer .
 • Diagnose indebærer blodprøver og i de fleste tilfælde , en biopsi af tyndtarmen .
 • Da cøliaki er arvelig , kan familiemedlemmer til en person med cøliaki ønsker at blive testet .
 • Cøliaki behandles ved at fjerne alle gluten fra kosten . Den glutenfri kost er en levetid krav .
 • En diætist kan undervise en person med cøliaki om mad udvælgelse , etiket læsning , og andre strategier til at hjælpe med at administrere sygdommen .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------