Position: sygdoms > 5 >

hvordan man kan vide , hvis du skulle få en koloskopi

   En koloskopi er en af de mest effektive måder at fange tyktarmskræft og andre forhold i fordøjelsessystemet . Proceduren kan gøres på en ambulant og har en relativ hurtig bedring tid . Her er hvordan man kan vide , hvis du skulle få en koloskopi
1 .
Tjek din familie sygehistorie .
Hvis du har nogle nære familiemedlemmer , der har haft kræft i tyktarmen , du vil være på et højere risiko for at udvikle det selv . Få en koloskopi tidligere i livet , hvis den har en høj forekomst i din familie .
2 .
Få en koloskopi , hvis du er over 50 år .
Efter det fyldte 50 , går risikoen for tyktarmskræft betydeligt op . Når du har nået denne alder , bør du få en koloskopi hvert 5 år . Over 90 af kolon kræft opstår i over 50 befolkningen .

3 .
Overvej dine problemer med fordøjelsen .
Hvis du har problemer med maven , der er konsekvent og ubarmhjertig , kan det være en god idé at få en koloskopi for at udelukke muligheden for tyktarmskræft . Se " Sådan Detect Colon Cancer " nedenfor for specifikke symptomer på sygdommen .
4 .
Få en koloskopi , hvis du er ryger .
ryger lægger du på et højere risiko for en masse kræftformer , herunder colon . Hvis rygning er en usund vane med jeres , få en koloskopi , når og hvis du starter oplever problemer med fordøjelsen .
5 .

Reducer tiden mellem koloskopi , hvis du er overvægtig .

Hvis du er overvægtig og /eller ført en stillesiddende livsstil , du er på et højere risiko for tyktarmskræft og polypper . Få en regelmæssig koloskopi screening , hvis du er overvægtig .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------