Position: sygdoms > 5 >

hvorfor hår falde af under kemoterapi ?

  

Du skal bruge:
Loose Beklædning
. Korrekt Måltider .

Kemoterapi


For at forstå hvorfor kemoterapi får hår til at falde ud , skal du først vide , hvordan kemoterapi virker . Kemoterapi er en fælles behandling af kræft , der bruges til at ændre kræftceller , så de ikke længere vokser ukontrollabelt , og i den proces , det også dræber cellen . Fordi kemoterapi kan skade både kræftceller og raske celler i kroppen , er det givet gennem cyklusser . Dette giver tid til kroppens celler til at restituere sig og mål cancer celler, når de er mest sårbare .

Cell Growth


Kemoterapi mål som helst celle i kroppen , som vokser og multiplicere med en øget grad . Dette skyldes, at kræft muterer celler på en sådan måde, at de begynder at vokse og formere sig på en dramatisk anderledes end andre celler i kroppen . Som vi dyrker i voksne , cellerne konstant dividere for at hjælpe kroppen at vokse og udvikle sig. Når voksenalderen er nået , de fleste af disse celler bliver hvilende og stoppe dividere . Desværre har nogle celler , som de celler , der vokser og producerer hår , fortsætter med at vokse og dele på en forhøjet til at genopbygge den naturlige vækst og tab af dit hår .

Hår Matrix


Hårvækst starter i et område af dit hår follikler kaldes dit hår matrix . På dette område konstant epitelceller, der deler sig til at skabe fibrene i dit hår . Disse epitelceller er en af de hurtigst voksende cellepopulationer i hele din krop . Når kemoterapi narkotika indtaste dit system , kan de ikke se forskel mellem en kræftcelle og en sund krop celle . Det eneste det kan genkende er , hvor hurtigt cellen er dividere . På grund af dette , ikke kun den kemoterapi narkotika angrebet kræftceller , men de fejl epitelceller hårceller som kræft celler så godt. I den proces , dræbe de din epitelceller hår celler, der forårsager dit hår til at falde ud .

Recovery

I modsætning til kræftcellerne , kan din epitelceller hårceller komme sig efter en række af kemoterapi . Ifølge Mayo Clinic , kan det tage mellem 4 og 6 uger efter din sidste serie kemoterapi for hårvækst at fortsætte . Dit hår kan også se og føle anderledes for de første par måneder , men regelmæssig hårvækst vil vende tilbage efter dette punkt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------