Position: sygdoms > 5 >

kemoterapi sikkerhedsforanstaltninger

   Selv om udtrykket kemoterapi teknisk kan henvise til nogen medicin , er det oftest tænkte på i forhold til kræft medicin . Der er over 100 forskellige typer af kemoterapi, som bruges til behandling af kræft . Selv om disse kemoterapeutiske stoffer ofte anses for at være den mest effektive metoder til behandling for at kurere og behandling af kræft , er de yderst potent og farligt narkotika og kan have risiko for både patienter og sundhedspersonale behandle patienten .

Forholdsregler for patienter


Kemoterapi er en yderst farlig og potent stof . Dens formål er at forhindre cell reproduktion ved at gribe ind med en af de fem faser er nødvendige for celler til at reproducere eller at formere sig . Fordi det ødelægger enhver hurtigt gengivelse celler , kan det også have en negativ virkning på andre ikke-kræft celler i kroppen , der formerer sig ofte , ligesom hårsækken blodlegemer, hvide blodlegemer og celler denne linje den udtog spore . Denne indblanding med andre hurtigt gengivelse celler forårsager mange af de bivirkninger af kemoterapi , og betyder, at patienter skal tage forholdsregler både i dosering og være bevidst om de risici .

Dosering


Patienter bør ikke gives kemoterapi for ofte eller i for stor dosis . Kemoterapi kan skade hjerte , lever , lunger og centralnervesystemet . På grund af farerne ved stoffet , skal lægerne træffe passende sikkerhedsforanstaltninger , når der vælges en dosis til patienter i kemobehandling . Dette omfatter en evaluering af patienter generelle sundhedstilstand , alder og evne til at modstå kemoterapi behandlinger . Det indebærer også at lade kroppen en tilstrækkelig hvileperiode og genopretningsproces i mellem højdosis kemoterapi behandlinger , så en patient fastholder nok styrke . Derfor skal læger omhyggeligt afbalancere behovet for løbende at forhindre gengivelse af kræft celler med risikofaktorer forbundet med en overdosis af kemoterapi , når der vælges en dosering .

Sikkerhedsforanstaltninger for patienterne


Patienter bør være opmærksomme på tegn for smitte fra lavt antal hvide blodlegemer . De bør overvåge deres temperaturer hyppigt og kontakte deres læge, hvis høje feber forekomme . De bør også tage visse andre sikkerhedsforanstaltninger for at minimere risikoen for bivirkninger . Det anbefales , at patienter spiser kedelig mad for at undgå kvalme og opkastning , da celler i foringen af deres fordøjelsessystem spor bliver skadet af kemoterapi . Patienterne bør også holde munden ren og fugtig for at undgå sår i munden , der skyldes en mangel på celle generation inden for slimhinderne .

Forholdsregler for sundhedspersonale

Kemoterapi medicin kan være farlig for andre, der kommer i kontakt med dem Ud til patienten . De lægemidler kan mutere DNA , forårsage andre kræftformer , og /eller forstyrrer fostrets udvikling og forårsage fosterskader . Læger og sygeplejersker skal være omhyggelig med at undgå kontakt med kemoterapi narkotika . Det anbefales, at sundhedspersonalet bære handsker , kittel og beskyttelsesbriller under håndtering af medicin , enten for at forberede eller administrere . Fordi affaldsprodukterne af patienter behandlet med kemoterapi kan også indeholde kemoterapi narkotika , bør sundhedspersonalet også udvise ekstrem forsigtighed ved håndtering urin og afføringsprøver fra patienter, som gennemgår kemoterapi .

Forholdsregler ved Pårørende

Mange af de samme spørgsmål , der påvirker sundheden erhverv påvirker hjælpere , som også bør undgå at komme i kontakt med urin eller afføring på en patient , der har modtaget kemoterapi . Patienterne rådes til at skylle toilettet to gange efter brug af badeværelset og /eller opkastning . Enhver ark , der kommer i kontakt med legemlige væske på en kemoterapi patient skal vaskes grundigt i varmt vand . Endelig kan kemoterapi medicin også findes i vaginalsekret og sperm , så et kondom skal bruges , når der dyrker sex .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------