Position: sygdoms > 5 >

kræftbehandling : stråling

   Strålebehandling er en form for kræftbehandling , der krymper tumorer . Strålebehandling er fokuseret på tumor og irradiates DNA , hvilket medfører skader og hæmme celle fra kopiere . Strålingen skader også raske celler , men de er normalt er i stand til at inddrive . Men lægerne stadig forsøge at begrænse rask celle eksponering , når bestråle svulster

Eksterne Terapi


Eksterne strålebehandling gives til patienter med visse cancer i blæren , hjerne , bryst , livmoderhals , svælg , lunge -og prostatakræft . Ekstern stråling giver patienten frihed til at gå hjem i stedet for at forblive på hospitalet . Profylaktisk stråling , som er stråling i områder , hvor der ikke allerede er kræft , gives til patienter , der er i fare for kræft breder sig til andre områder af kroppen .

Intern Terapi


Indre terapi bruges ved at dirigere stråling direkte på tumor . En enhed er knyttet til en wire eller kateter og rettet mod svulsten enten omkring det eller inde i cellen . Interstitial terapi er en form for intern stråling , der er rettet omkring svulsten . Dette er den typiske behandling for bryst-eller prostatakræft . Intracavitary er en intern terapi anvendes mod kræft i æggestokkene . Denne form er indsat direkte i tumor med en applikator .

Systemisk stråling


Systemisk stråling bruger radioaktive isotoper af jod og strontium . Behandlingen er normalt gives i pilleform , men nogle læger injicere behandlingen intravenøst . Denne behandling gives normalt til mennesker med kræft i skjoldbruskkirtlen eller non-Hodgkins lymfom .

Dosering

Dosis er afhængig af det område , hvor stråling er anvendt . Fordi man skal være truffet for at bevare sunde celler så meget som muligt , er terapeutiske doser er fastsat for områder i kroppen. Doser måles i en enhed kaldet en grå . Læger ordinere mindre mængder af en grå . For eksempel er leverceller stand til at opretholde 3. 000 centigrays , mens nyreceller kun kan overleve op til 1. 800 centigrays .

Kilder

Kilder stammer fra flere radioaktive isotoper findes i naturen . For eksempel har jod to isotoper-125 og 131 . Andre radioaktive grundstoffer , der anvendes til strålebehandling er strontium 89 , fosfor , palladium , cæsium , iridium , fosfat og kobolt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------