Position: sygdoms > 5 >

kure for kræft i bugspytkirtlen

   Kræft i bugspytkirtlen refererer til kræft, der har oprindelse i bugspytkirtlen , det organ, der er placeret bag maven , som er en del af fordøjelsessystemet . Der er to hovedtyper af pancreascancer : eksokrine og endokrine . Eksokrine tumorer er mere almindelige og behandling er baseret på , hvor langt kræft har spredt sig . Endokrine tumorer er mere sjældne , men behandles anvender tilsvarende behandlinger. Afhængigt af hvor fremskreden kræft er , er kombinationen af brugte behandlinger har til formål at helbrede kræft i bugspytkirtlen ved at fjerne kræftceller fra kroppen .

Behandling Lokale kræft i bugspytkirtlen


Hvis kræft i bugspytkirtlen er diagnosticeret tidligt nok , er der større chance for , at kræften kan fjernes via kirurgi , især hvis tumor er lokaliseret til bugspytkirtlen . Der er to muligheder for kirurgi : en pancreaticoduodenectomy eller en distal pancreatectomy . Hvis tumor er for stor til at fjerne , kan kemoterapi gives før operationen at forsøge at formindske tumoren til et flytbart størrelse . Kemoterapi kan også gives efter behandling for at hjælpe med at ødelægge eventuelle resterende kræftceller .

lokalt fremskreden kræft i bugspytkirtlen


Lokalt fremskreden pancreascancer er svært at helbrede . I disse tilfælde kan svulsten ikke blot fjernes ved operation , fordi den er for stor . Men da kræft er kun lokalt avanceret , har det ikke spredt ud over bugspytkirtlen eller i nærheden organer . Lokalt fremskreden kræft har en dårlig prognose rente , og i henhold til American Cancer Society , har kirurgi ikke været en succes på at hjælpe patienterne med at leve længere . Den mest almindelige behandling er brugen af kemoterapi ( specielt gemcitabin ) og stråling . I nogle tilfælde har denne brug af kemoterapi og strålebehandling været i stand til at formindske tumoren lille nok , så svulsten bliver aftagelige ved operation , hvilket giver patienten en chance på en kur for kræft .

metastatisk pancreascancer


Metastatisk kræft i bugspytkirtlen er ikke helbredes . Stråling og kemoterapi vil ikke være i stand til at ødelægge alle kræftceller i kroppen . Igen , er kemoterapi bruges her til at hjælpe med at minimere og ødelægge kræftceller i kroppen , men dens formål er at udvide levetiden og ikke til at helbrede kræft i sig selv. Gemcitabin er kemoterapien agent oftest anvendes her , men når den ikke længere virker lægerne er uenige om, hvad kemoterapeutiske stoffer bør anvendes ved siden af til at forlænge levetiden .

Tilbagevendende kræft i bugspytkirtlen

Periodisk bugspytkirtelkræft refererer til tilbagelevering af kræft i bugspytkirtlen det var held fjernet fra kroppen efter operationen . Det er generelt ikke helbredes , og er meget svær at behandle . Det er ofte behandlet som metastatisk kræft ved hjælp af de samme kemoterapi metoder til at forsøge at udvide levetiden , dog undertiden patienter med tilbagevendende kræft ikke er stærke nok til at gennemgå behandling med kemoterapi .

Prognose

Desværre , fordi kræft i bugspytkirtlen er meget vanskeligt at helbrede de fem års overlevelse er relativt lav. Omkring 37 procent af patienter med diagnosen Fase I ( lokal pancreascancer ) overleve fem år efter diagnosen , 12 procent af patienter med stadie II ( lokal avanceret pancreascancer ) overleve fem år , og to procent af patienter med stadium III ( lokalt fremskreden kræft med kræftceller i andre organer og /eller lymfeknuder ) overleve fem år efter diagnosen , og en procent af patienter med stadie IV metastatisk kræft overleve fem år efter diagnosen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------