Position: sygdoms > 5 >

metoder til brystkræft diagnose

   Ifølge den amerikanske Cancer Society , er brystkræft den anden hyppigste kræftform hos kvinder i USA , efter hudkræft . Påvisning og behandling af brystkræft har gjort store fremskridt i de senere år . Dette er i høj grad krediteres øger forskerne har fået fra den offentlige bevidsthed og fundraising-kampagner

mammografi


mammografi er det første skridt i brystkræft afsløring og bruges som en screeningsmetode . Hvis en mammografi viser eventuelle afvigelser , vil andre tests udføres .

Breast Ultrasound


En ultralyd af brystet er typisk udføres , når en klump er fundet . Dette giver læger en id¨¦ om , hvorvidt det faste er en tumor eller bare en væskefyldt cyste .

Breast MRI


Denne test bruger en farve indsprøjtning og radio-og magnetiske bølger til at skabe et billede af indersiden af brystet . Dette giver mulighed for visuel undersøgelse af det faste og det omgivende brystvæv .

Breast Biopsi

Endelig bekræftelse af en brystkræft diagnose kommer fra en biopsi af brystvæv . Dette bestemmer, om unormale celler er maligne og giver en fornemmelse af , hvordan aggressiv og hvor langt langs kræft er .

om hvorvidt de

Når brystkræft diagnosticeres, skal lægen afgøre , om kræften har spredt sig andetsteds . Yderligere tests kan omfatte ben scanninger, blodprøver , CT -scanninger , MRIs , PET scanninger , røntgen og lymfeknude biopsier .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------