Position: sygdoms > 5 >

neuroblastom årsager

   Neuroblastom er en kræftform , der kan udvikle sig i nervevæv i nakken , bryst , mave eller bækken , men den mest almindelige stedet for primær tumor er binyrerne . Neuroblastom , der ikke starter i binyrerne er hyppigst fundet i maven og brystet . Dette er den anden mest almindelige form for kræft hos børn . Selv om det kan forekomme hos ældre børn og voksne , er kun 10 procent af tilfældene findes i mennesker over en alder af fem . Den nøjagtige årsag til denne sjældne kræft er ukendt .

Biologisk Rødder


Alle kræftsygdomme starter med en mutation , der tillader normale celler til at vokse og formere sig ude af kontrol . Akkumuleringsbetingelser celler udvikler sig til en masse og til sidst celler bryde væk fra denne primær tumor websted og invadere andre dele af kroppen . Neuroblastom oprindelse i umodne nerveceller hos fosteret kaldet neuroblasts . I normale udvikling , modne neuroblasts at blive nervecellerne i binyrerne . Disse celler skal modnes med den tid, barnet er født , men det er muligt for nogle umodne neuroblasts at forblive efter fødslen . Hvis de ikke hurtigt modne , udgør de en tumor ( masse ) , som kaldes en neuroblastom .

Genetics


Forskere mener , at de fleste af neuroblastomas ikke er forårsaget af genetiske faktorer , faktisk kun 1 procent af tilfælde har en genetisk komponent . Men en undersøgelse gennemført i juni 2009 af Dr. John Maris ( University of Pennsylvania School of Medicine ) og Dr. John Yu ( Cedars-Sinai Medical Center ) har fundet en genetiske træk --- en " kopi række variationer " --- i som DNA er ikke kopieret korrekt . Når der forekommer dette fordobler chancerne for, at et barn vil udvikle neuroblastom .
En undersøgelse på University of California i 1997 viste, at over-ekspression af et gen kaldet MYCN forårsaget neuroblastom hos mus . Eftersom høje niveauer af MYCN findes i binyrerne i en tredjedel af tilfældene , forskere fortsat studere dens rolle som en årsagsfaktor . I 2008 et hold fra Børnenes Cancer Research Institute i Østrig fandt , at forhøjede niveauer af MYCN i disse diagnosticeret med sygdommen er angivet en dårligere prognose .

forældre Faktorer


Da neuroblastoma sker på sådan en tidlig alder , forældrenes faktorer relateret til udformning og drægtighedsperioden kan være en faktor . Teorier relateret til besættelse hypotese , at arbejdet omkring visse kemikalier øget barnets chance for kræft . Rygning , alkoholforbrug , har medicin under graviditet og selv udsættelse for infektion under graviditet blevet overvejet , men ingen af de nuværende forskning har kontrolleret alle disse muligheder .

miljøfaktorer

Undersøgelser udført for mange år siden (1978 ) viste, at eksponering for pesticidet chlordan øget chance for neuroblastoma . Da anvendelse af chlordan blev stoppet i 1988 , kan denne undersøgelse ikke være relevant i dag , men det tjente til at rette opmærksomheden på potentielle miljømæssige årsager . En undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Epidemiology i januar 2001 undersøgt 390 børn med neuroblastom . Sammenlignet med 460 ikke-kræft kontrolpersoner , holdet af forskere konkluderede , at brugen af pesticider omkring hjemmet øget chance for at neuroblastoma med 60 procent .

Resultater

Mens forskerne stadig ikke ved, hvad der forårsager neuroblastom , gør de ved, at de faktiske omstændigheder er grumme . Mens 90 procent af børnene diagnosticeret før de fylder man have en fremragende resultat , er de fleste børn diagnosticeret efter det fyldte to. På det tidspunkt kræften har allerede nået at en aggressiv fase . Behandling på en sådan høj risiko fase består af kemoterapi , stråling og stamceller transplantationer. Desværre , det er fatalt i omkring to-tredjedele af tilfældene . Forskere på mange universiteter og forskningsinstitutter fortsætte med at undersøge årsagerne samt nye og forbedrede behandlinger .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------