Position: sygdoms > 5 >

prostatakræft forebyggelse anbefalinger

   Lægerne kan ikke præcist forudsige, hvem der får prostata kræft, den anden hyppigste årsag til kræft død hos mænd i USA , bag lungekræft . Læger kender dog , at der efter visse forebyggende anbefalinger kan reducere risikofaktorer og sænke sandsynligheden du vil udvikle prostatakræft . Mænd kan ikke kontrollere deres genetiske make- up , men de kan ændre deres livsstil i en nogenlunde enkle måder at mindske risikoen for at blive blandt de mere end 25. 000 mænd i USA , som dør af prostatakræft hvert år .

Få Skærmet


Regelmæssig prostatakræft screening kan ofte afsløre prostata problemer, der kan føre til kræft . Alle mænd bør begynde screening regelmæssigt i en alder af 50 med en almen medicinsk eksamen , en digital rektal eksamen , en urin evaluering og en Prostata -specifikt antigen ( PSA ) blodprøve . I den digitale eksamen , til lægen indsætter en behandsket , smurt finger ind i endetarmen føle bagvæg af prostata for at se om der er uregelmæssigheder. PSA test kontrollerer, om et enzym, der produceres kun af prostata . En mild til moderat stigning i forekomsten af enzymet kan signalere mulighed for prostatakræft . Disse tests hjælpe en læge afgøre , om en mand , der faktisk har prostatakræft eller nogle andre prostata problem , som f. eks prostatitis .

Motion


Fedme er en faktor i udviklingen af prostatakræft . Læger anbefaler 30 minutter om dagen på løb, svømning , cykling eller hurtig gang for at holde din krop i form . Aerobe øvelser reducere vægten , øge energi og styrke immunforsvaret . Motion øger også kroppens naturlige niveau af antioxidanter , som kampen mod inflammatoriske molekyler , der kan køre produktionen af kræftceller .

spise ordentligt


Spis mere frugt og grønt og mindre kød og mejeriprodukter til en kost, der vil støtte til forebyggelse af prostatakræft . Anbefalet fødevarer omfatter bladgrøntsager og farverige grøntsager, såsom rød peber , gulerødder , broccoli og søde kartofler . Andre positive fødevarer omfatter farverige frugter som vandmelon , blåbær og pink grapefrugt , hav fanget fisk og masser af tomater. Hele hvede kerner og hele hvede pasta anbefales . Reducer dit indtag af mættet fedt , raffineret sukker og forarbejdede fødevarer . Når du spiser kød , passe på ikke at Kog det , der kan producere kræftfremkaldende stoffer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------