Position: sygdoms > 5 >

retningslinjer for kemoterapi & Biotherapy

   Udtrykket kemoterapi kan henvise til ethvert lægemiddel behandling , men den fælles brug og forening for udtrykket specifikt vedrører lægemidler, der anvendes i kræftbehandling . Der er over 100 forskellige kemoterapi medicin , hvoraf de fleste er administreret systemisk . Dette betyder, at de leveres intravenøst --- gennem brug af en vene --- og rejser gennem blodet . Nogle kemoterapi er også lokalt administreres, eller injiceres lige ind i stedet for tumor. Stadig andre kemoterapier er givet mundtligt , i pille form . Kemoterapier kan gives sammen med biotherapies , som indebærer brug af levende organismer til behandling af kræft

Sådan fungerer det virker


celler i kroppen består af levende væv , der går gennem fem faser af udvikling . Når en celle gengiver den passerer gennem hver af disse fem stadier af udvikling . Når det er færdigt , de to celler ( den oprindelige celle og dens reproduktion ) er nøjagtig de samme . Kemoterapi narkotika stop celler fra gengive ved at afbryde et af de fem faser i udviklingen. Desværre , kemoterapi narkotika normalt kan ikke se forskel mellem kræftceller og sunde celler , hvilket er grunden til andre celler , der formerer sig hyppigt ( f. eks hårsæk celler , og cellerne i fordøjelsessystemet spor ) påvirkes negativt af kemoterapi . Gengivelsen cyklus afbrydes , forårsager kvalme , opkastning , hårtab og andre bivirkninger forbundet med kemoterapi .

Biotherapy kan administreres samtidig med kemoterapi eller før eller efter kemoterapi . Biotherapy ( kaldet HGF eller hæmatopoietisk vækstfaktorer ) kan gives under kemoterapi til at stimulere væksten i knoglemarv stamceller , der kan blive påvirket af kemoterapi . Interlukin Biotherapy kan gives til hjælpe med at øge væksten i immunceller ødelagt af kemoterapi , mens interferon Biotherapy kan gives også støtte til styrkelse af immunforsvaret .

retningslinjer for valg af en Kemoterapi /Biotherapy Agent


En række forskellige faktorer gå ind at vælge, hvilke kemoterapi at bruge på en patient . De væsentligste faktorer varierer fra patient og omfatter oprindelse kræft , den fase af kræft , patientens alder og generelle helbred , og patientens tidligere historie , hvis nogen af kræftbehandling . Læger også se på tidligere sager , medicinske undersøgelser , og kliniske undersøgelser for at afgøre, hvilke kemoterapi narkotika bør anvendes. Ofte , kræft reagerer bedre på en kombination af medicin , så onkologer se på fortiden kombinationer , der har haft succes i lignende omstændigheder .

Det passende Biotherapy til at ledsage kemoterapi , hvis nogen , afhænger af hvilken type kræft . Biotherapy er generelt tilgængelige for lymfom eller brystkræft . De Biotherapy agent hyppigst gives som en del af kemoterapi til behandling af brystkræft kaldes Herceptin , og Biotherapy for lymfom hedder Rituxan .

Dosering og Planlægning


Læger overveje passende doser af kemoterapi og de tidsplaner for administrationen af stof. Kemoterapi narkotika er meget stærke og kan have mange negative konsekvenser på kroppen . Lavere doser har færre bivirkninger og kan gives med større hyppighed over længere perioder uden at beskatte kroppen . Dog kan de lavere doser, som ikke være så effektive på at dræbe kræftcellerne . Højere doser kan være mere effektive til at dræbe kræftcellerne , men kan ikke gives så ofte , fordi kroppen har brug for tid til at komme mellem behandlingerne . Kræftceller kan vokse i de perioder er nødvendige for inddrivelsen . Disse faktorer skal være afbalanceret for at opsætte et doseringsskema , som kan blive nødvendigt at ændre , hvis patienten reagerer dårligt på behandling eller lider bivirkninger eller kræftceller fortsætter med at vokse .

Administration af Biotherapy er stadig i vid udstrækning eksperimenterende og med 202C og i henhold til Danbury Hospital , kan det ikke være let tilgængelig som en del af en kræftbehandling program . Pr. 202C Danbury Hospital tyder på, at størstedelen af Biotherapy administreres som en del af kliniske forsøg eller videnskabelige undersøgelser .

Valg Dosering metode

Kemoterapi kan gives oralt ( i pilleform ) , eller appliceres ( i form af creme eller lotion ) . Det kan gives intravenøst eller indsprøjtes i muskler , under huden eller direkte i arterierne. Det kan infunderes i cerebrospinalvæsken eller i brysthulen , blære eller mave . Endelig kan det være sprøjtes direkte ind i tumoren . Metoden til at levere den behandling afhænger af den konkrete narkotika-og /eller den specifikke type svulst der behandles .

Biotherapy er generelt administreres oralt , i pille form .

Sikkerhed retningslinjer

Kemoterapi medicin kan være farligt at læger og sygeplejersker, som kommer i kontakt med medicin . De kan ændre DNA struktur eller celler , potentielt bringe mennesker med risiko for visse typer af kræft , forstyrre fosterudviklingen hos gravide kvinder , og irritere huden . Læger og sygeplejersker håndtering kemoterapi medicin eller administrere denne Biotherapy bruge forholdsregler for at undgå kontakt med stofferne , herunder handsker , kittel og beskyttelsesbriller . De bør tage forholdsregler for at undgå uheld indånde stofferne ved udarbejdelse af dosering . Endelig fordi urin og afføring fra en kræftpatient kan indeholde kemoterapi narkotika , bør der tages særlige forholdsregler ved sundhedspersonale, der håndterer dette affald eller anden grund .

Læger er stadig ikke fuldt ud sikker på effekter af Biotherapy , dog er den National Cancer Institute ikke advare mod eventuelle negative bivirkninger fra at komme i kontakt med Biotherapy agenter .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------