Position: sygdoms > 5 >

stamcellebehandling for leukæmi

   Leukæmi patienter , hvis sygdom ikke har reageret på traditionelle behandlingsmetoder , kan drage fordel af en stamcelletransplantation . Leukæmi , en form for blodkræft , vil påvirke en anslået 44. 790 mennesker i 202C ifølge National Cancer Institute . Mens kemoterapi og strålebehandling vil hjælpe mange af disse mennesker , vil andre nødt til at overveje en stamcelletransplantation med henblik på at genoprette normale blodlegemer i knoglemarven

Identifikation


Stamceller er celler , der udvikler sig under den embryonale fase af fosterudviklingen , og har kapacitet til at udvikle sig til en bred vifte af højt specialiserede celler . På grund af cellens enestående evne til at regenerere , kan de være nyttige i behandling af flere alvorlige sygdomme og lidelser . Når en leukæmi patient får en stamcelletransplantation , er de stamceller , der anvendes i et forsøg på at hoppe starte knoglemarven til at genoptage normal celle produktion . Stamceller blev oprindeligt kun opnås fra raske knoglemarv og processen blev betegnet som en " knoglemarvstransplantation . " Dag , stamceller kan også fås fra perifert og navlestrengsblod og " stamcelletransplantation "er nu den foretrukne sigt .

Årsager til en transplantation


kemoterapi og strålebehandling anvendes i leukæmi patienter til at ødelægge unormale hvide blodlegemer produceret af knoglemarven . Desværre kan disse behandlinger også ødelægge marven evne til at producere sunde røde og hvide blodlegemer og blodplader er nødvendige for at opretholde livet . I særligt aggressive tilfælde af leukæmi , kemoterapi og strålebehandling kan ikke dræbe unormale celler . Hvis dette sker , er den eneste behandling venstre mulighed er en stamcelletransplantation . Hvis transplantationen er at være effektiv , skal de eksisterende funktionssvigtet marv blive ødelagt med en høj dosis af kemoterapi .

Transplant Typer


En allogen transplantation er en , der bruger stamceller fra en person, der har samme vævstype som du gør . Mens denne person er ofte en nær slægtning , der i nogle tilfælde familiemedlemmer ikke har kompatible vævstyper , og stamceller, skal være fremstillet af en anonym donor via den nationale Marrow Donor Program Registry . I nogle tilfælde kan du være i stand til at bruge dit eget gemt marv i en procedure, der kaldes en autolog transplantation . Marv er indsamlet , mens du er i remission , og rengøres med kemoterapi narkotika eller monoklonale antistoffer , inden den sættes tilbage i kroppen .

Før Transplant

Efter en foreløbig procedure test , en intravenøst kateter , der kaldes en central linje , vil blive indopereret i brystet . Den centrale linje vil blive brugt til at placere nye celler fra transplantation ind i din krop . Din læge kan også bruge en central linje for at give dig de nødvendige kemoterapi narkotika , give blodtransfusioner eller få blodprøver . Når den centrale linje er på plads , vil du begynde konditioneringsfase . I denne fase vil du modtage kemoterapi narkotika beregnet til at dræbe kræftceller og undertrykke immunsystemet for at undgå afstødning af det transplanterede celler . I nogle tilfælde kan strålebehandling også bruges . Konditionering kan ske, mens du er en patient på et hospital og kan også udføres på en ambulant basis .

transplantationen

I løbet af stamcelletransplantation , dæmme op for donorceller ind i kroppen gennem den centrale linje i løbet af flere timer . Når cellerne nå din blodbanen , de gradvist gøre deres vej til din knoglemarv . Over tid , begynder stamcellerne til at gøre både nye knoglemarv og stamceller . Denne proces tager tid , og du vil formentlig ikke mærke nogen ændringer i dit blod tæller indtil flere uger efter transplantationen . Hvis transplantationen lykkes, vil dit blod tæller gradvis forbedring som normalt marv funktionen er genoprettet . Du vil blive nøje overvåget i de kommende uger og måneder efter transplantationen for at sikre, at der ikke er nogen komplikationer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------