Position: sygdoms > 5 >

stråling jod behandling

   Radioaktivt jod er den mest almindelige behandling for hyperthyreoidisme , eller en overaktiv skjoldbruskkirtel . I hyperthyreoidisme , producerer skjoldbruskkirtlen for meget T4 og T3 hormon . Radioaktivt jod indtages af patienten , og skjoldbruskkirtlen derefter sidestiller de radioaktive jod , da det ville jævne jod . Den jod derefter udstråler kirtlen , bremser produktionen

radioaktivt jod


Radioaktivt jod er også kendt som radioaktivt jod . Det er kemisk identisk med jod , så kan de skjoldbruskkirtlen ikke fortælle forskellen mellem de to . Det radioaktive jod har overskydende energi i sin kerne , dog , og så vil udsende stråling , der vil påvirke cellerne omkring det . Jod -131 er den type af jod bruges regelmæssigt i hyperthyreoidisme. Det blev opdaget i 1930'erne ved University of California i Berkeley . Det anvendes i nuklearmedicin på grund af dets korte halveringstid på omkring 8 dage. For eksempel har jod -129 en halveringstid på 15,7 millioner år. Det er produceret af den fission af uran atomer under drift af nukleare reaktorer og ved plutonium ( eller uran) i detonationen af atomvåben , ifølge Miljøstyrelsen .

radioaktivt jod effekt på Hyperthyreoidisme


Når radioaktivt jod indtages , skjoldbruskkirtlen behandler det som om det var ikke-radioaktivt jod . Jod ikke taget ind af skjoldbruskkirtlen hurtigt elimineres gennem urinen . Da det radioaktive jod bliver i skjoldbruskkirtlen, udsender sin kerne stråling , der forsinker produktionen af skjoldbruskkirtelhormon . En af følgerne af radioaktivt jod på hyperthyreoidisme er, at patienten som regel ender med hypothyroidisme eller underaktiv skjoldbruskkirtlen . Dette resulterer i at patienten har brug for at tage syntetisk skjoldbruskkirtlen medicin for resten af hans eller hendes liv .

Behandlinger for hyperthyreoidisme


Ca. 90% af alle patienter med hyperthyroidisme behandles med radioaktivt jod . Over en million mennesker i USA er blevet behandlet med det i de sidste 35 år. Andre behandlingsmetoder omfatter brug af skjoldbruskkirtlen medicin , der er effektiv , men har bivirkninger , såsom hududslæt og lejlighedsvis , gigt og en stigning i hvide blodlegemer , eller hepatitis . Kirurgi er også gjort for at fjerne 80 procent til 90 procent af skjoldbruskkirtlen som en kur for hyperthyreoidisme . Før indgrebet, er det normalt nødvendigt først at behandle med skjoldbruskkirtlen medicin eller radioaktivt jod for at mindske thyroideahormonniveauerne .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------