Position: sygdoms > 5 >

Mohs tografiske teknik

   Mohs tografiske kirurgi er en teknik til at fjerne hudkræft . Det indebærer at tage horisontale afsnit af hud og undersøge dem under et mikroskop . Ved hjælp af teknikken , kan kirurger opnå en høj kur sats for basal celle-og planocellulært karcinom . Mohs kirurgi er blevet forbedret , siden det blev udviklet i 1930'erne af Dr. Frederic Mohs , men den grundlæggende proces med at undersøge horisontale afsnit , farve-kodning hud prøver og derefter formulere et kort at angive, hvor maligne celler forbliver er fortsat.

Fordele


Med Mohs tografiske teknik kan dermatologer eller dermatologiske kirurger helbrede mere end 95 procent af patienter, som med basal celle . eller pladecelle hudkræft . Det er fordi ved hjælp af en mikroskopisk til at se på den fjernede væv lader lægen holde styr på udtagne celler og slippe af kræft ved roden . Den synlige del af en tumor er ofte kun begyndelsen , da rødderne kan vokse ud over , hvad der er synligt selv for en uddannet læge eller kirurg 's eye . Derudover Mohs minimerer fjernelse af normalt væv , der giver mulighed for bedste kosmetiske resultat .

, når det anvendes


Mohs er almindeligt anvendt til at skære væk kræft i huden i hoved og hals . Patienter og deres læger er mest bekymrede for at bevare så meget af det normale væv som muligt i disse områder . Ikke alene er områder såsom øjenlåg , næse , læber og ører er særdeles synlige , de har også vigtige funktioner .

Procedure


En læge lokaliserer en synlig tumor , og efter, at arealet er bedøvede , fjerner den synlige del . Et andet tyndt lag af væv skæres fra hele kræft . Lægen gør et kort , der fungerer som en guide til eventuelle yderligere ondartede celler og undersøger også vævet skive for resterende kræft . Hvis der er mere kræftceller findes , er en anden skive skæres og proceduren gentages . Dette fortsætter indtil der ikke mere bevis på malignitet

genopbygning

Efter Mohs tografiske teknik , kan de resterende såret være-. afhængigt af dets størrelse-overlades til at helbrede sig selv, suturerede eller rekonstruerede bruge hudtransplantation . I mange tilfælde genopbygningen sker på samme tid svulsten er fjernet . Ofte , kan lægen ikke ved begyndelsen af operationen sige præcis hvor meget arvæv eller hvor meget genopbygning vil være nødvendig. Hvis det er noget uden for rammerne af den læge, der udfører operationen , kan du blive henvist til en anden specialist , såsom en plastik kirurg , en øjenlæge eller en otolaryngologist .

Komplikationer

Alle kirurgiske indgreb indebærer en risiko for komplikationer . Med Mohs tografiske teknikken , er der en chance for blødning under operationen , nerveskader , hvilket kan forårsage følelsesløshed , infektion og post -operative problemer såsom graft svigt eller Bloods blodpropper under den berørte væv .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------