Position: sygdoms > 5 >

brystkræft strålebehandling

   Brystkræft er en af de mest almindelige typer af kræft . Selv om behandlingen kan afhænge af den fase af kræft , fælles behandlinger omfatter kirurgi , kemoterapi og strålebehandling . Strålebehandling er ofte anbefales efter en lumpectomy at ødelægge enhver kræftceller, kan forblive

Fakta


Selv om det er mere almindeligt givet . efter en lumpektomi , kan strålebehandling også gives efter en mastektomi at dræbe nogen celler , der kan være i det omkringliggende område . Strålebehandling kan reducere risikoen for en gentagelse . Stråling bruges også til kvinder, der får palliativ pleje . Selv om det ikke kan helbrede kræft , kan det skrumpe tumorer og mindske smerter .

Typer


Der er to hovedtyper af strålebehandling for brystkræft , afhængig af hvilken type brystkræft og stadium af sygdommen . Ekstern stråling oftest anvendes. Den anden type af strålebehandling er interne, som også er kaldet brachyterapi . Radioaktivt materiale er implanteret i kroppen til at levere høj eller lav gør af stråling .

Procedure


Eksterne stråling indebærer teknolog eller lægen mærkning steder på bryst eller brystet for stråling stråle til målet. Patienten vil blive instrueret om at ligge på bordet en bestemt måde og forblive stille. Strålen af stråling er rettet mod det markerede område . Selv om behandling protokoller kan variere , er den eksterne stråling normalt udføres fem dage om ugen i op til syv uger . Intern stråling indebærer indsættelse af et kateter ind i kroppen . Radioaktive frø er placeret i kateteret nær det sted, hvor kræft for et bestemt tidsrum , afhængigt af behandlingsprotokol .

Side Effects

Ikke alle kvinder vil have bivirkninger fra strålebehandling for brystkræft . En af de mest almindelige bivirkninger er træthed . Som behandlinger fremskridt , kan træthed gradvist forværres . Ændringer i huden er også almindelige . Kløe, tør hud , brændende og rødme er almindelige . Hud chancer og træthed kan tage flere måneder at gå væk

Coping

Det kan ikke være muligt at forebygge alle bivirkninger . men der er visse ting , der kan hjælpe patienter håndtere dem . Brug sæbe , der er duftfri at reducere irriteret hud . Overbrusning med varmt vand i stedet for varmt kan også bidrage til at mindske irritation . Under behandlingen undgå chlorerede puljer eller varme bade og solen til det behandlede område . Til at klare træthed , at drikke masser af vand at undgå dehydrering . Spise sunde fødevarer , såsom frugt og fuldkorn , med til at give nødvendige vitaminer og kan også bidrage til at mindske træthed . Motion er også anbefale . Femten minutter til en time af fysisk aktivitet på de fleste af ugens dage anbefales . Start langsomt og gør hvad du kan , lytte til din krop.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------