Position: sygdoms > 5 >

forebyggelse af tarmkræft

   Tarmkræft , bedre kendt som tyktarmskræft eller endetarmskræft , er en kræftform , der påvirker de store tarme . Det meste af tiden , er denne form for kræft begynder med en godartet polyp langs indersiden af tyktarmen , der senere udvikler sig til kræft væv . Men som med næsten enhver form for kræft , kan visse livsstilsændringer medvirke til at reducere risikoen for at udvikle tarmkræft

Kost


Af alle de ting, du kan gøre for at reducere dine chancer for at udvikle tarmkræft , kost er en af de mere effektive , så de begrænser mængden af mættet fedt , dvs fra animalske kilder , og samtidig øge dit daglige indtag af frugt , grøntsager og fuldkorn .

Kale , spinat , grøn salat , broccoli , bælgfrugter , gulerødder , kartofler , bananer og fuldkorn er alle store kilder til både vitamin B -6 og B -9 , som spiller en vigtig rolle i forebyggelsen af tyktarmskræft . Magnesium og kalcium er også stor mineraler til at reducere din risiko . Kig efter disse næringsstoffer i fedtfattige mejeriprodukter , tofu , tempeh , bælgfrugter , ærter , rejer og grønne bladgrøntsager , som spinat og grønkål . Selv appelsinjuice menes at have kræft-forebyggende egenskaber .

Selv om disse specifikke næringsstoffer og fødevarer , der indeholder dem er langt de mest fordelagtige , bare prøve at indarbejde en bred vifte af produkter i din kost , mindst fem portioner om dagen .

Motion


For at hjælpe støtte virkningerne af en sundere , velafbalanceret kost , gennemføre noget motion ind i din daglige rutine . Tredive minutter af en lav-effekt aktivitet , såsom cykling , gåture eller svømning , kan gå en lang vej at reducere dine chancer for at udvikle denne sygdom . Hvis du allerede er i form , mener " upping " din atletisk sysler til mere anstrengende billetpris , såsom jogging , løft eller aerobic . Tennis , racquetball og basketball er andre store sportsgrene at medtage i din kondition regime .

dårlige vaner


En anden metode til at reducere dine chancer for tarmkræft er at fjerne eventuelle dårlige vaner , du i øjeblikket abonnerer på , nemlig rygning og drikkeri . Ved at få involveret med et rygestop -program samt at begrænse din indtagelse af alkohol , kan du ofte mindske risikoen for at udvikle ikke bare tyktarmskræft , men også andre kræftformer også .

Medicin

Der er også visse tegn på at støtte anvendelsen af visse lægemidler til at reducere dine chancer for tyktarmskræft . Aspirin er et af de mest almindelige , men andre medikamenter såsom NSAID ( non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler ) og COX -2 hæmmere er også menes at arbejde på denne måde . Men før du bruger nogen af disse stoffer , så tal med din læge .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------