Position: sygdoms > 5 >

genetiske kræft i bugspytkirtlen forebyggelse

   Kræft i bugspytkirtlen er en temmelig aggressiv form for kræft , der stammer i bugspytkirtlen , et organ , der hjælper med fordøjelsen og hjælper med at regulere stofskiftet . På grund af karakteren af sygdommen , er det ofte ikke opdaget , før det er rykket ind i senere faser af dets udvikling , ofte metastaserer til andre områder af kroppen . Selv hvis du er genetisk disponeret for denne form for kræft , hvilket betyder, at der er en historie om denne sygdom i din familie , der er ting du kan gøre , som kan hjælpe med at forhindre eller mindske risikoen for at udvikle kræft i bugspytkirtlen.

Kost


En af de nemmeste metoder, der kan medvirke til at reducere risikoen for kræft i bugspytkirtlen er din kost . Ved at fjerne fødevarer med højt indhold i animalsk fedt og samtidig øge dit indtag af frugt , grøntsager og fuldkorn , kan du sikre at du får masser af vitaminer , mineraler og antioxidanter som vitamin E og C , karotenoider, beta-caroten og lycopen , samt fiber . Alle disse næringsstoffer menes at reducere din risiko for kræft i bugspytkirtlen , så indarbejde broccoli , blomkål , spinat , at kål , avocado , rosenkål , jordbær og citrusfrugter øge dit indtag af både vitaminerne C og E. Tomater , søde kartofler , abrikoser , gulerødder , mango og grønkål er alle store kilder til beta-caroten , lycopen og andre carotenoider . Bælgfrugter, kartofler , æbler , bananer , svesker , pærer , broccoli og tomater kan bidrage til at give dig med fiber . Prøv at få mellem fem og ni portioner af disse fødevarer hver dag .

Motion


Sammen med en sundere , mere afbalanceret kost , indarbejde en vis form for motion ind i din daglige rutine . Gåture , jogging eller tage del i nogen anden aerob aktivitet for så lidt som 30 minutter hver dag menes at medvirke til at reducere din risiko for kræft i bugspytkirtlen. Men hvis du ikke er vant til fysisk sysler , starter langsomt med en lav-effekt , mindre anstrengende sport som svømning eller cykling . Som din fitness niveau stiger , integrere mere anstrengende aktiviteter som tennis eller basketball . Uanset hvad atletiske aktivitet er af interesse for dig , bare gøre det .

Vægt


Mens både kost og motion er både stor skridt til at reducere dine chancer for kræft i bugspytkirtlen , overskydende vægt du bærer faktisk kunne modvirke alt det der. Ifølge Mayo Clinic , er du en øget risiko for at udvikle kræft i bugspytkirtlen , hvis du er overvægtig , så drop det pounds , hvis det overhovedet er muligt . Men når du har angivet ud for at tabe vægt , så sørg for at gøre det i en sund måde , du indstiller din vægttab mål til op til to pounds en uge .

Rygning

Selvom det burde være en selvfølge , rygning er en anden vane, som kan øge din chance for kræft , selv bugspytkirtlen . Hvis du ryger , skal du starte et rygestop -program så hurtigt som muligt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------