Position: sygdoms > 5 >

hjælp til kræft i hjernen

   En hjerne kræftdiagnose bringer med sig et væld af forandringer, både fysisk og psykisk . Behandlingen vil variere afhængigt af patientens specifikke forhold , men der er nogle konstanter i færd med at hjælpe en hjerne kræftpatient

Medicinsk behandling <. /h2 > Det første skridt i behandlingen af kræft i hjernen er høring med forskellige læger og kirurger . Disse specialister bl. a. kræftspecialister ( eller onkologer ) , neurokirurger ( læger , der specialiserer sig i hjernen og nervesystemet ) og stråling onkologer ( der behandler kræft med strålebehandling ) . Andre primære udbydere af sundhedsydelser , der kan være involveret i pleje omfatter en diætist (for at give en kostplan , der hjælper med betingelse ) , en socialrådgiver ( for at hjælpe med det liv , som følger af en kræftdiagnose ) og undertiden en fysioterapeut . Baseret på scenen af kræft , størrelse og placering af tumoren , patientens alder og eventuelle andre medicinske problemer , er behandlingsforløbet besluttes af disse høre læger . Kirurgi, stråling og kemoterapi er de sædvanlige behandlinger for kræft i hjernen . I den præ-kirurgi fase læger kan også anbefale et steroid stof som dexamethason for fritagelse for hævelse , eller et antiepileptisk lægemiddel som carbamazepin for fritagelse for anfald .

Surgery


Hvis hjernen tumor kan fjernes uden at skade væv omkring det , vil lægerne anbefale operation . Traditionelle hjernekirurgi indebærer åbning af skuIl og fysisk fjerne cancervævet . Moderne teknikker som stereotaktisk strålebehandling bruge CT eller MR -scanninger at kortlægge hjernen , og find HTE tumor meget præcist , målrettet stråling derefter bruges til at ødelægge det . Da kraniet ikke er blevet åbnet der generelt er færre komplikationer hurtigere helbredelse.

strålebehandling


Hos patienter , hvis tumor ikke kan drives , læger kan anbefale strålebehandling , hvor tumoren er udsat for stråling , der kan ødelægge kræftceller , eller i det mindste forhindre yderligere vækst . I eksterne strålebehandling , er stråling administreres eksternt i nogle minutter ad gangen , for tre til fem dage om ugen i en måned eller to . I implantat strålebehandling , er en radioaktiv kapsel indsat i tumor , så stråling gradvist sprede og dræbe svulsten uden at efterlade nogen usunde rester i området .

Kemoterapi


Denne procedure beskæftiger cykliske administration af en stærk narkotika eller medicin cocktail til at dræbe kræftceller . Oralt eller intravenøst eller gennem en væske dræne hjerne shunt , kan sådanne stoffer ikke gives kontinuerligt i mange måneder . Kemoterapi gives en gang om ugen i et par uger; dette kaldes en cyklus . Du er nødt til at hvile i mellem cykler for et par uger , i hvilket tidsrum lægerne vil følge kræft fremskridt og beslutte, om de næste skridt . Kvalme , appetitløshed og hår , og mange andre bivirkninger gør denne form for terapi vanskeligt for de fleste patienter .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------