Position: sygdoms > 5 >

hvad er de behandlinger af brystkræft for trin ?

   Brystkræft refererer til kræft, der har oprindelse i kanalerne eller kirtler i brystet ( kaldet adrenocarcinomas ) eller væv af brystet ( kaldet sarkomer ) . Det oftest rammer kvinder , men kan påvirke såvel mænd . Brystkræft behandling og prognose , som de fleste kræftformer , varierer afhængigt den fase af kræft . Brystkræft er iscenesat med standard AJCC iscenesættelse system skabt af den amerikanske Blandede kræft . Dette system , også kaldet TNM -systemet , evaluerer tre faktorer . "T " faktor refererer til størrelsen af tumor eller omfanget af kræftceller til stede . "N " faktor henviser til, om kræften har spredt sig til lymfeknuderne . "M " faktor henviser til, om kræften har spredt sig til andre områder af kroppen

fase I


fase I kræft , vedrører relativt små kræftformer ligger kun i brystet . Der er ingen lymfeknude indblanding eller metastaser . Disse kræftformer er normalt behandles af en lumpektomi , men i nogle tilfælde en delvis mastektomi eller modificeret radikal mastektomi er valgt med henblik på at minimere risikoen for gentagelser. En lumpectomy og delvis mastectomy fjerne en del af brystet , mens en mastektomi fjerner hele brystet . En lymfeknudebiopsi udføres for at sikre, at kræften ikke har spredt sig til lymfeknuderne . Lymfeknuderne er normalt udvindes under operationen , og brystrekonstruktion kan også udføres i den første operation i nogle tilfælde .

Stråling anbefales normalt efter lumpectomies eller delvis mastectomies , og i nogle tilfælde efter fuld mastectomies , medmindre kvinden er over 70 år , har en tumor mindre end 2 cm eller har et hormon modtagelig kræft og vælger hormonbehandling i stedet . Hormonbehandling omfatter stoffer såsom tamoxifen eller aromatasehæmmere .

fase II


fase II kræft normalt også indebærer en lumpektomi eller mastektomi . Stråling er nødvendig i de fleste fase II kræftformer , selv om en mastektomi er valgt . Adjuverende kemoterapi-kemoterapi efter kirurgi-anbefales til de fleste kvinder med stadium II kræft . Kemoterapi er , kan være ledsaget af hormon terapi . For nogle kvinder er neo-adjuverende kemoterapi også anbefales. Neo-adjuverende kemoterapi refererer til kemoterapi indgives før operationen . Formålet med neo-adjuverende kemoterapi er normalt at formindske tumoren nok til, at den kan fjernes helt ved enten en lumpektomi eller delvist mastektomi .

Stage III


Stage IIIA brystkræft er behandlet meget på samme måde som fase II bryst kræft . Adjuvans og neo-adjuverende kemoterapi er begge muligheder , efterfulgt af enten bryst-bevarelse operation eller en komplet mastektomi . Kirurgi omfatter lymfeknude biopsier . Strålebehandling anvendes efter enten bryst-bevarelse kirurgi eller mastektomi , sammen med hormonbehandling i nogle tilfælde .

trin IIIB og IIIC brystkræft er normalt behandles med neo-adjuverende kemoterapi og en mastektomi , efterfulgt af stråling og mere kemoterapi .

Stage IV

Stage IV brystkræft er metastatisk , som betyder, at kræften har spredt sig til andre dele af kroppen . Det er ikke længere helbredes . Kirurgi og strålebehandling kan stadig udføres for at bremse væksten af kræft . Hormonbehandling , kemoterapi og stråling er også anbefalet for at bremse kræft vækst , lindre symptomer og forlænge livet . En stof kaldet Bevacizumab , der begrænser væksten af blodkar i tumorer , kan også være nyttigt at udvide levetiden . Andre specifikke behandlinger afhænger af placeringen af metastaser .

Prognose

Kræft prognose statistikker bruge en fem -års overlevelsesraten . ACS vurderer , hvilken procentdel af patienterne i hver fase af kræft er i live fem år efter diagnosen , for at beregne overlevelse . Ifølge den amerikanske Cancer Society , som i 202C 100 procent af kvinder med stadium I brystkræft er i live fem år efter diagnosen . Dette antal falder til 86 procent for kvinder med stadium II, 57 procent for kvinder med stadium III og 20 procent for kvinder med stadium IV .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------