Position: sygdoms > 5 >

hvad er de behandlinger af galdegang kræft ?

   Den galdegang er en del af den udtog spore . Det er lille , tynd rør, der er mellem fire og fem inches lang . Galden kanalen forbinder tyndtarmen og leveren , og galde ( en væske kroppen producerer for at støtte i fordøjelsen ) flytter fra leveren og galdeblæren , gennem galdegang , at tyndtarmen . Der er tre hovedtyper af galdegang kræftformer : intrahepatisk , som henviser til kræft, der udvikles i små grene af galdegang , som stikkes ind i leveren , hilar , som udvikles i kanalerne , der findes lige uden for leveren , og distale galdegang kræft , der udvikler tæt på tyndtarmen .

Behandling


Behandling for galdegang kræft afhænger iscenesættelse af kræft , placeringen af tumoren omfanget af spredningen , og patienterne generelle sundhedstilstand . Behandlingsmuligheder omfatter kirurgi , stråling , kemoterapi og palliativ pleje ( smerter /symptom forvaltning ) .

Kirurgi


Der er to store typer kirurgi udført for galdegang kræft . De relevante operation kan være forsynet med enten at helbrede kræft , eller at håndtere og afhjælpe symptomer forbundet med kræft . Den relevante kirurgiske procedure afhænger af, om kræften har spredt sig . Kirurgi har til formål at helbrede galdegang kræft bør foretages , når medicinske test viser, at kræften er lille nok og /eller lokaliserede nok til at blive helt fjernes ved operation . Fordi galdegang kræft ofte ikke diagnosticeres , før det er relativt avanceret , ofte er det ikke muligt at fjerne alle kræft med kirurgi . Hvis det ikke er muligt at fjerne og helbrede kræft , kan palliativ operation udføres for at minimere symptomer forbundet med kræft . Genrejsningsprocessen fra galdevejskirurgi er langsom og omfattende , så bør patienterne nøje overveje , om de ønsker at blive opereret , hvis operationen er usandsynligt at helbrede kræft .

stråling


Strålebehandling administreres efter kurativ kirurgi kaldes adjuverende terapi , og er designet til at dræbe alle resterende cancerceller . Stråling er ofte kombineret med en specifik kemoterapi narkotika , kaldet 5- flourouracil , som hjælper stråling til at dræbe kræftceller .

I nogle tilfælde er stråling faktisk administreres under operationen . Denne procedure , kaldet intra-operativ strålebehandling , anbefales til nogle patienter med galdegang kræft , fordi lægen er i stand til at administrere den stråling direkte til galdegang ved at flytte raske organer ud af vejen . Pr. 202C denne procedure er eksperimenterende og er ikke tilgængelig på alle kræftbehandling centre .

For visse patienter , er strålingen administreres før operationen . Dette kaldes neoadjuverende terapi , og det er designet til at gøre kræft små nok til at kunne fjernes ved operation .

Kemoterapi

Kemoterapi kan anvendes sammen med strålebehandling og /eller operation for at dræbe kræftceller , eller det kan bruges til at bremse spredningen af kræft . De kemoterapeutiske stoffer , der anvendes i behandlingen af galdegang kræft omfatte 5- fluorouracil , capecitabin , cisplatin , doxorubicin , gemcitabin og mitomycin C. Disse fem stoffer kan gives i forskellige kombinationer , afhængigt af patientens behov , og hvor effektivt stoffet er ved at dræbe kræftcellerne .

Palliativ terapi

Palliativ behandling er designet til at håndtere smerter , lindre symptomer og forbedre livskvaliteten . Det er ikke designet til at helbrede kræft , men snarere at gøre fremskreden kræft mere tålelig. Der er flere forskellige typer af den palliative indsats til rådighed for patienter med fremskreden galdegang kræftformer . En biliær stent ( lille rør ) kan indsættes i en galdegang , der er blokeret af kræft , med henblik på at reducere risikoen for infektion eller galdeblære betændelse og for at lette fordøjelsen . En biliær bypass er en anden procedure wthat hjælper kroppen med at få galden til tyndtarmen . En biliær bypass er en mere invasiv procedure end indsættelsen af en galde stent , men kan vare længere . Endelig en behandling kaldet PDT ( fotodynamisk terapi ) er under undersøgelse i 2009 af American Cancer Society . PDT indebærer indsprøjte et lysaktiveret lægemiddel intravenøst . En let er så knyttet til en bronchoscope , som er indsat i halsen og ned til galdegang . Lyset er så tændt og rettet mod narkotika , der aktiverer i galdegang og dræbe kræftcellerne .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------