Position: sygdoms > 5 >

hvad er kræft kemoterapi ?

   Kemoterapi er en af de primære former for kræftbehandling , der anvendes i verden i dag , sammen med strålebehandling og direkte kirurgi . Kemoterapi narkotika kommer i mange forskellige former , men er som regel indtages oralt over en periode på flere uger eller måneder i et forsøg på at dræbe kræftcellerne og samtidig bevare de gode omkringliggende celler så meget som muligt . Behandling , desværre , kommer med mange bivirkninger , hvoraf nogle kan være ganske svær

Historie


Kemoterapi i sin nuværende form blev opdaget helt tilfældigt under Anden Verdenskrig . Eksperimenter med sennepsgas som våben viste , at dem, der udsættes for de kemiske oplevede et fald i hvide blodlegemer . Fra dette, var det ekstrapoleret , at en sådan kemikalie kunne have en lignende effekt på kræftceller . Mens sennepsgas kemikalier bruges ikke længere som kemoterapi , forsøg og forskning førte forskere og læger til at opdage , at behandling af kræft med kemikalier var en af de mest effektive former for behandling , de havde .

Funktion


Kemoterapi narkotika arbejde ved at nedsætte ned og potentielt stopper mitose , som er den division af celler . Mitosen er det format , som celler reproducere , hvilket er præcis , hvad lægerne ønsker at stoppe sker , når det kommer til kræft . Selv om det er umuligt ikke at gøre nogle skader på omkringliggende celler , kemoterapi narkotika mål hurtigt dividere celler i særdeleshed , som beskriver de fleste former for kræft .

Typer


Kemoterapi er undertiden administreres med den hensigt at forlænge livet , så længe som muligt , er og undertiden gives i et forsøg på aktivt at dræbe kræft og giver dig mulighed for at komme videre som en kræft overlevende . Mange gange er kemo gives sammen med en anden form for behandling , såsom stråling eller operation . Kemoterapien i sig selv er ofte består af flere forskellige stoffer eller kemikalier , med håb er, at man kunne være mest effektiv , samt reducere chancerne for, at du vil blive resistente over for enhver ét stof .

Potentielle

Den skærende kant og fremtid kemoterapi løfter sand avancement fra hvor behandlingen var i fortiden . En sådan forhånd er hæmatopoietisk stamcelletransplantation . Med potentiale for at bruge stamceller til at erstatte god celler dræbt i kemoterapi processen , kan det give mulighed for en stærkere og mere langvarig doser af medicin , hvilket øger sandsynligheden for succes . En anden form for kemoterapi , der netop er begyndt at se succes i den isolerede infusion tilgang . I denne form for behandling , er medicin leveres direkte til tumor , mindske hvilken grad systemisk skaden opstår .

Effects

Kemoterapi dræber celler , og af denne grund , kan behandlingen være meget udmattende for selv den stærkeste kræftpatient . Ud over den generelle træthed , kan direkte bivirkninger , som kan være både fysisk og mentalt forsøger for patienten . Disse bivirkninger omfatter smerter , kvalme , hårtab , vægttab , dehydrering og mange andre . Læger vil være omhyggelig med at overvåge disse bivirkninger , og sørg for , at de komplikationer forårsaget af den medicin , ikke opvejer den skade , der udføres af kræft selv .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------