Position: sygdoms > 5 >

hvad er prognosen for kræft i æggestokkene ?

   Æggestokkræft refererer til kræft , der starter i den ene eller begge æggestokke . Æggestokkene er en del af reproduktive system , og ovariecancer er som regel vanskelig at diagnosticere , fordi det er stort set symptomfri . Der er tre hovedtyper af ovarietumorer : kønsceller tumorer , stromale tumorer og epitelcelletumorer . Kønsceller tumorer har oprindelse i de celler, der producerer æg . Stromale tumorer har oprindelse i celler, der producerer hormoner og give æggestokkene struktur og støtte . Epitelcelletumorer , som udgør hovedparten af ovarietumorer , start på den ydre overflade i æggestokkene .

Iscenesættelse


Prognosen for kræft i æggestokkene varierer afhængigt af, hvordan tidlig kræft opdages og hvor langt kræft har spredt sig . En mellemstation system bruges til at beskrive spredning af kræft og at klassificere kræft med henblik på behandling og prognose statistikker. Mellemstationen system blev udviklet af den amerikanske Blandede Udvalg om kræft , og kaldes AJCC systemet . Systemet kan også blive refereret til som TNM systemet , som er opkaldt efter de tre faktorer , der anvendes til at gøre iscenesættelse beslutninger . "T " faktor " beskriver , hvordan mange kræftceller der er , og størrelsen af tumor . "N " faktor beskriver tilstedeværelse eller fravær af kræft i lymfeknuderne . Endelig "M " faktor er enten 0 eller 1 , og henviser til, om kræften har spredt sig ( metastaseret ) til fjerne dele af kroppen eller ej.

Etape 1


Der er tre forskellige niveauer af Etape 1 ovariecancer . Hver af de tre niveauer har en N antal 0 og en M antal 0 . Det betyder, at kræft er lokal til æggestokkene eller æggestokke , og har ikke spredt sig til lymfeknuder eller andre dele af kroppen . Stage 1A har en T række T1a . Det betyder, at kræft er kun i den ene side af den indvendige side af en æggestok . Stage 1B har en T række T1b . Det betyder, kræft har udviklet sig indenfor både æggestokke , men har ikke rørt den ydre overflade af enten æggestok . Endelig fase 1c har en T række t1c . Det betyder, at der er kræft inde i den ene eller begge æggestokke , og kræft på ydersiden af mindst én æggestok .

Ifølge American Cancer Society , er prognosen for kræft klassificeret baseret på fem-års overlevelse satser . De fem års overlevelse for patienter diagnosticeret med Stage 1A er 92,7 % . Den fem- årige overlevelsesrate for patienter diagnosticeret med Stage 1B er 85,4 % . Den fem- årige overlevelsesrate for patienter diagnosticeret med Stage 1C er 84,7 % .

Etape 2


fase II kræft er også karakteriseret ved tre forskellige sæt af TNM faktorer . Igen , N og M faktorer er 0 for alle etape 2 æggestokkene , hvilket betyder, at der ikke er kræft i lymfeknuderne eller andre kropsdele . Stage 2A har en T række T2a , hvilket betyder, at kræften har spredt sig til enten livmoderen , æggelederne , eller begge dele. Stage 2B har en T række T2b hvilket betyder, at der er kræft i bækkenregionen organer, herunder blære , tyktarm eller endetarm . Stage 2C har en T række T2c , hvilket betyder, at kræften har spredt sig til bækken organer og /eller maven .

Den femårige overlevelseschancerne for trin 2A, er 78,6 % . Den femårige overlevelseschancerne for trin 2B er 72,4 % . Den femårige overlevelsesraten for fase 2C 64,6 % .

Etape 3

Fase 3 æggestokkræft har også tre separate kendetegn. Stage 3A har en T række 3a , og et N og M antal 0. Det betyder, at der er kræft i den ene eller begge æggestokke og underlivet , men kræft i underlivet kan ikke ses uden et mikroskop . Stage 3B har en T række 3b , hvilket betyder at der er kræft i den ene eller begge æggestokke og synlige kræft i underlivet , der er mindre end 2 cm lang . Der er to forskellige mulige faktorer eller Stage 3C . Enten kræft , eller uanset størrelse T nummer , har spredt sig til lymfeknuder , eller der er synlig kræft større end 2 cm lange i maven .

Stage 3A har en 50,8 % for fem års overlevelse . Stage 3B har en 42,4 % for fem års overlevelse . Stage 3C har en 31,5 % på fem år overlevelsesraten .

Stage 4

Fase 4 æggestokkræft er diagnosticeret , når kræft i æggestokkene har spredt sig . T og N tal er irrelevant , fordi kræften allerede har spredt sig til fjerntliggende organer . Det er ikke længere helbredes . Den fem- årige overlevelsesrate for Fase 4 æggestokkræft er 17,5 % .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------