Position: sygdoms > 5 >

hvor ofte at have en koloskopi

   En koloskopi er en af flere screening test, der anvendes til at opdage og forebygge tyktarmskræft . Ifølge den amerikanske Cancer Society , er det den mest grundige test til rådighed , og er den eneste , der giver mulighed for fjernelse af detekterede polypper under undersøgelsen . Hvor ofte du skal have en koloskopi , og når du skal have din første , afhænger af din risiko for at udvikle tyktarmskræft . Retningslinjer udarbejdet i fællesskab af de American Cancer Society , det amerikanske Multi -samfundet Task Force om Colorectal Cancer og American College of Radiology angive anbefalinger for personer på tre risikoniveauer .

Anbefalinger for personer på gennemsnitlig risiko


Du er i gennemsnit risiko for at udvikle tyktarmskræft , hvis der er noget om din sygehistorie eller livsstil at angive andet . ( For nærmere oplysninger om specifikke risikofaktorer , se ressourcer i denne artikel . ) Indstillingen tyktarmskræft screening for personer med gennemsnitlig risiko er at have en form for screening test udført i en alder af 50 . Hvis du vælger at få en koloskopi , og resultaterne er normale , skal du have gentage colonoscopies hvert 10 år . Hvis du vælger en anden type test for indledende screening og resultaterne er positive , vil du så have en koloskopi for yderligere undersøgelse .

Anbefalinger for personer med øget risiko


Du har en øget risiko for at udvikle kræft i tyktarmen hvis du nogensinde har haft tyktarmskræft eller polypper i fortiden , eller hvis du har en eller flere nærmeste familie med en historie af tyktarmskræft eller polypper . Hvis du har haft 01:59 lille fjernet polypper , anbefales det at have en anden koloskopi i fem til 10 år . Hvis du har haft tre til 10 polypper i fortiden , eller en specielt stor polyp , bør du have en koloskopi tre år efter de er fjernet . Hvis du har haft mere end 10 polypper fjernet på en gang , bør du have en koloskopi inden for tre år , og hvis du har haft en stor polyp fjernes i stykker , bør du have en koloskopi inden for to til seks måneder .

Hvis du har været diagnosticeret med eller blevet opereret for at fjerne tyktarmskræft , bør du have en anden koloskopi inden for tre måneder til et år. Hvis dette resultat er normal , bør du gentage testen i tre år , og derefter hvert femte år , hvis resultatet er normal .

Personer med en stærk familie historie af tyktarmskræft bør have deres første koloskopi på alder 40 , eller 10 år før en alder af de yngste familiemedlem på diagnosetidspunktet , hvad der kommer først . Den anbefaling er at gentage koloskopi hvert 5 år . Men hvis familiemedlem var ældre end 60 år , når diagnosen , henstillingen er at have den første koloskopi i en alder af 40 og gentage hvert 10 år .

Anbefalinger for personer med høj risiko


Personer med en høj risiko for at udvikle tyktarmskræft er dem med en arvelig kolorektal cancer syndromer som f. eks arvelig non- polypose tyktarmskræft ( HNPCC ) eller familiær adenomatøs polypose ( FAP ) , og dem , der har en inflammatorisk tarmsygdom , såsom Crohns sygdom eller ulcerøs colitis . Anbefalede intervaller for en koloskopi for personer med høj risiko er generelt et til to år , og den anbefalede alder for indledende screening er så tidligt som 20 til 25 år i nogle tilfælde. Personer med høj risiko , bør tilses af specialister, der kan overvåge deres vilkår og rette passende henstillinger til test.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------