Position: sygdoms > 5 >

kan en person overleve trin 4 brystkræft ?

   Stage IV brystkræft er i vid udstrækning ses som uhelbredelige . Mens tidligere afsløring , forskning i årsager, har forbedringer i stråling og kirurgiske teknikker bedre kur rum for mange former af sygdommen , en diagnose af trin IV brystkræft , den mest avancerede form , er fortsat en skræmmende og deprimerende udsigter . Alligevel er der sket fremskridt , selv med stadium IV kræft . Mens fremskreden brystkræft patienter kan have behov for at forberede sig på det værste , kan de også finde grund til optimisme og håb

Identifikation


Brystkræft er den næsthyppigste kræft for kvinder , efter hudkræft . I trin IV brystkræft , har kræftceller spredt ud over brystet området og lymfeknuder , der påvirker andre organer , herunder hjerne , lunger og lever . Når brystkræft har spredt sig , i en proces kendt som metastase , chancerne for en kur falde betydeligt .

Statistik


Ifølge National Institutes of Health , den fem- årige overlevelsesrate for trin IV brystkræft er 20 procent . På grund af den lave overlevelse , kan behandlingen fokusere på , at patienterne kan leve så længe som muligt og håndtere symptomer .

Forbedring Trends


En rapport i august 2004 " Journal of Clinical Oncology " detaljer forbedringer i stadie IV kræft overlevelse . Blandt en gruppe af kvinder diagnosticeret med fremskreden brystkræft før 1993 , overlevede 27 procent tre år kun 11 procent overlevede i fem år. En anden gruppe , diagnosticeret efter 1993 , så en langt bedre prognose : Fyrre-fire procent overlevede tre år , og 28 procent nåede fem års overlevelse milepæl . I rapporten krediteret nye behandlinger , især nye lægemidler , til forbedring .

Alternativ Behandlinger

Ifølge University of Florida Shands Cancer Center , kan højdosis kemoterapi væsentligt forbedre nogle trin IV patienter overlevelse . Ifølge kliniske forsøg , overlevede 24 procent af kvinderne fem år efter højdosis behandling , sammenlignet med kun otte procent , som ikke fik behandlingen . Forskning fortsætter med at afgøre, hvorfor nogle patienter reagerer på den høje dosis terapi bedre end andre .

Misforståelser

Mange kvinder har en øget frygt for brystkræft på grund af nogle skræmmende statistikker . Disse statistikker , dog kan misforstås . For eksempel er det rigtigt, at kvinder , der lever af alder 95 har en 1- i -8 chance for at udvikle brystkræft . Men som online Merck Manual påpeger , i en alder af 40 , står kvinderne kun en 1- i -1 , 200 risikoen for at udvikle kræft i det næste år , og en 1- i -120 chance i løbet af de næste ti år.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------