Position: sygdoms > 5 >

kemo strålebehandling

   Selv om videnskaben af medicin fortsætter med at udvikle et stadigt stigende antal muligheder for behandling af kræft , standard metoder til behandling gælder stadig , og kan gå en lang vej at behandle sygdommen . En sådan fremgangsmåde , der er fastholdt sine fordele er faktisk en kombination af to former for behandling : kemoterapi og strålebehandling . I denne tilgang , der er omhandlet ofte som enten chemoradiation eller kemo-og stråleterapi , er kemikalier , der anvendes i forbindelse med stråling til at dræbe kræftceller plager en persons krop .

chemoradiation Terapi


For visse typer af kræft , især i de senere stadier af sygdommen , kan lægen beslutte , at en kombination af kemoterapi og strålebehandling er den bedste løsning . Når denne fremgangsmåde anvendes , er du almindeligvis gives begge former for behandlinger i tandem , så hvert øger de andre ejendele .

Kemoterapi


Ofte starter med et kursus for kemoterapi , får du en anticancer stof eller en kombination af anticancermedicin mundtligt , topisk eller intravenøst , afhængig af type, placering og størrelse af kræft . Cisplatin er et af de mere almindelige antineoplastiske medikamenter , som ofte bruges, når der beskæftiger sig med æggestokke , blære , esophageal , livmoderhalskræft eller testikelkræft kræft , men du kan gives cyclophosphamid , fluorouracil , capecitabin eller et andet lægemiddel til behandling af lunge , bryst , tyktarm, endetarm, bugspytkirtel eller andre former for kræft .

med kræft , har unormale celler den klare karakteristisk for dividere med større intensitet, end dit gennemsnitlige raske celler , hvilket fik den til tider eksponentielle vækst proces af en ondartet svulst . Når kemo lægemidler administreres , disse kemikalier hæmme denne hurtige opdeling af kræftceller , som skal forhindre yderligere vækst af kræft . Over tid, bør du opleve en faktisk nedgang i størrelsen af din tumor , og dette cancervævet skulle blive langt mere sårbare over for virkningerne af strålebehandling.

Stråleterapi


Som du fortsætter med at bruge kemoterapi at skrumpe tumoren og i sidste ende svække kræftceller , du ofte begynde næste fase af behandlingen : strålebehandling , også kendt som strålebehandling. I denne form for behandling , er stråling rettet mod en "target væv " ramt af kræftceller . Og meget gerne kemoterapi , er denne form for behandling administreres i en række forskellige måder, herunder ekstern strålebehandling behandling , intensitet moduleret strålebehandling ( IMRT ) eller intern strålebehandling .

Med ekstern strålebehandling terapi , er du administreret en stråle af stråling for en række på hinanden følgende dage , nogle gange så længe som otte uger, for at dræbe de resterende kræft . Med IMRT , er en meget tynd stråle af stråling rettet mod "hard-to- nå " tumorer at dræbe de resterende og svækkede kræftceller . Og med interne strålebehandling , er en række piller ( på størrelse med et riskorn ) , ledninger eller andre stråling enheder indsættes under huden i nærheden af eller endda inden for de cancervævet til at udføre de samme opgaver som de andre former for stråling .

Hvad nogen af disse former for stråling tjene til at gøre , er faktisk skade genetiske struktur kræftceller . Når den genetiske struktur af cellen er beskadiget , det forhindrer den hurtige division , der er karakteristisk for kræft for at dræbe eventuelle resterende unormale celler i dit system .

Nogle gange , er den runde af strålebehandling og derefter fulgte med endnu et andet forløb af kemoterapi at befri din krop af de resterende kræft væv.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------