Position: sygdoms > 5 >

mad til patienter i kemobehandling

   Kemoterapi er et lægemiddel ( givet intravenøst eller oralt ) , der anvendes til behandling af kræftpatienter . Kemoterapi ikke kun dræber kræftceller , men kan også dræbe raske celler . Det er vigtigt for patienterne at opretholde en næringsrig kost under kemoterapi . Fordi kroppen arbejder hårdere for at reparere kræftceller , er flere vitaminer og mineraler er nødvendige for at helbrede ødelagte celler . Det er også vigtigt at tilføje fødevarer, der er rige på anti-oxidanter , der hjælper med at bekæmpe kræftcellerne . Da mange patienter i kemobehandling lider af kvalme og opkastning , de undertiden ikke har lyst til at spise , men skal stadig tilskyndes til at spise mindre, lettere måltider, så de ikke bliver underernærede .

Flydende Drinks /Mad


For patienter i kemobehandling , som har problemer spise fast føde på grund af kvalme og opkastning , bør de drikker væske ernæring . kosttilskud såsom Sikre . Sikre er fyldt med vigtige vitaminer . Sunde smoothies , shakes og supper er også gode valg , især hvis patienterne har problemer med at tygge . Hvis patienter ikke får nok næringsstoffer , kan de opleve vægttab og underernæring . Flydende drikkevarer og fødevarer gør det lettere for patienterne at få den ernæring , de har brug for.

proteinrige , højt kalorieindhold Foods


Protein hjælper med at lette træthed , hvilket er en almindelig bivirkning ved kemoterapi . Højt kalorieindhold fødevarer er også nødvendige for at afværge fejlernæring og give patienterne mere energi . Nogle fødevarer indeholder nødder , ost ( bløde og hårde ) , avocado og hårdkogte æg . Tilføj protein pulver til mad eller drikke for at give en ekstra energiindsprøjtning til patienter i løbet af dagen .

Soft Foods


Patienter undertiden oplever mundtørhed og mundsår og har svært ved at tygge og synke . De følgende fødevarer er lettere for patienter at tygge og synke , og vil ikke irritere munden : makaroni og ost , yoghurt , mosede kartofler , hytteost , kvark , røræg og bær ( bananer , vandmelon og ferskner ) . Babymad er også en anden god mulighed , fordi det er blødt og fyldt med vitaminer .

Frugt og grønt

Kemoterapi patienter skal tilføje friske frugter og grøntsager til deres kost . Frugt og grøntsager er høj i antioxidanter og er fyldt med vitaminer og mineraler . Dampede grøntsager er blødere og lettere at tygge . Hvis patienterne oplever mave problemer som følge af at spise frugt og grøntsager på en regelmæssig basis , skal de rådføre sig med en læge . Frugt og grøntsager er fyldt med fibre , som nogle gange kan irritere tarmene og tyktarmen .

Advarsel

Kemoterapi patienter bør undgå at spise krydret eller stærkt sure mad, som kan forværre maven . Patienter bør forblive ordentligt hydreret og nipper væsker i løbet af dagen . For at lette kvalme symptomer , spise kedelig fødevarer som kiks eller toast i løbet af dagen . Det er vigtigt at rådføre sig med en onkolog og registreret diætist , hvis patienten oplever kost /mad emner under kemoterapi behandlinger .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------