Position: sygdoms > 5 >

non- Hodgkin ’s lymfom behandling

   Non- Hodgkin 's lymfom refererer til kræft, der har oprindelse i lymfesystemet . Lymfesystemet er en del af kroppens immunforsvar , og indeholder lymfoide væv ( ligesom knoglemarv og milt ) , lymfocytter ( lymfe celler ) og lymfeknuder . I modsætning til de fleste kræftformer , som er opkaldt efter den del af kroppen kræften stammer fra ( f. eks brystkræft oprindelse i brystet ) , Non- Hodgkin 's lymfom kan have oprindelse i ethvert organ del , der er i lymfesystemet . Non- Hodgkin 's lymfom adskiller sig fra andre typer af lymfom kræft , Hodgkins lymfom , på grund af forskellen i forekomsten af kræft celler , når de ses under et mikroskop . Behandlingsmetoden for ikke-Hodgkin ' s Lymfom varierer afhængigt af den fase af kræft , den specifikke type af lymfom og omfanget af kræft spredt . The American Cancer Society , at lymfom er stadig vanskeligt at behandle , men de seneste fremskridt i behandlingen har forbedret prognosen for patienter diagnosticeret med denne form for kræft

Kirurgi


Kirurgi er normalt kun anvendes til at diagnosticere lymfekræft , ikke som en metode til behandling . Når lymfom er mistanke om , er kirurgi ofte udføres for at opnå vævsprøver for lægerne at biopsi for at bestemme arten og omfanget af de caner . Men , kirurgi er ikke effektiv til at fjerne kræft fra kroppen. I sjældne tilfælde lymfom hvis starter i organer som skjoldbruskkirtlen eller maven og er fanget , før den breder sig , kan kirurgi være en mulighed . Men , stråling generelt er mere effektive til at behandle lokaliseret lymfomer ( lymfom , som er placeret i kun ét sted i kroppen ) .

stråling


Stråling er almindeligt anvendt i behandlingen af non-Hodgkins lymfom , specielt hvis kræften er opdaget i fase I eller fase II . Stråling som regel indebærer ledelse af høj energi bjælker ( som X-stråler ) på kroppen til at dræbe kræftceller i en proces, der kaldes ekstern strålebehandling . Stråling bruges ofte i forbindelse med kemoterapi , og tidligt tidspunkt lymfomer tendens til at reagere godt på denne behandling , i henhold til American Cancer Society . Stråling kan også anvendes til senere kræft så godt. Hvis kræften har spredt sig , eller spredt til andre organer , kan stråling administreres som en smerte-ledelsen terapi til at lindre symptomerne . Her er målet ikke helbredelse , men en forbedring af livskvaliteten .

Kemoterapi


Kemoterapi betegner en gruppe af over 100 kræftdræbende narkotika . Kemoterapi er normalt administreres systemisk gennem en intravenøs drop ( hvilket betyder, at det er sprøjtet ind kroppen ind i en blodåre og rejser gennem blodbanen ) . Fordi kemoterapi kan dræbe kræftceller i hele kroppen , er det nyttigt i behandling lymfomer . Nogle patienter med lymfekræft i hjernen eller rygmarven også modtage intratekal kemoterapi , hvilket betyder, at kemoterapi narkotika injiceres i spinalvæsken . Den mest almindelige kombination af kemoterapi lægemidler, der anvendes til Non- Hodgkin 's lymfom består af en kombination af doxorubicin , cyclophosphamid , vincristin og prednisolon .

Stem Cell Transplantation ( SCT )

Stamcelleforskning transplantationer er en behandlingsmulighed ordineret til omkring 4. 000 Non- Hodgkin 's lymfom patienter hvert år . Denne behandling er normalt bruges til patienter , der er i remission , eller som har en gentagelse af Non-Hodgkins lymfom . Stamceller transplantationer tillade læger at administrere højere doser af kemoterapi og strålebehandling , fordi de hjælper med at holde celletallet højt , at der normalt ødelagt af den kemo -og strålebehandlinger .

Immunterapi

Immune terapier er stoffer designet til at efterligne funktioner af immunsystemet . To store immunterapi lægemidler bruges i behandlingen af non-Hodgkin 's lymfom : rituximab og Ibritumomab . Rituximab er med til at dræbe lymfom celler ved knyttet til et stof kaldet CD20 i cellerne . Ibritumomab er ens, men også har et radioaktivt element , der bringer stråling direkte til lymfomceller , som et alternativ til ekstern strålebehandling .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------