Position: sygdoms > 5 >

sammenligning af prostatakræft behandlinger

   Prostatakræft behandling varierer afhængigt af fase af kræft , hvor langt kræft har spredt sig , og patienterne alder og generelle sundhedstilstand . Behandlingsmuligheder kan omfatte kirurgi , stråling , hormonbehandling eller blot venter . Hver option har risici og fordele forbundet , og en forskellig grad af succes til behandling og kontrol typer af prostatakræft

radikal prostatektomi


Radikal prostatektomi er en mulighed for prostatakræft behandling . Denne kirurgiske procedure indebærer fjernelse af hele prostata sammen med nærliggende lymfeknuder . Typisk er et kateter installeret for at muliggøre urin , der skal gennemføres af kroppen i løbet af de første 2-3 uger efter operationen. Fordelene ved denne operation er, at det kan tilbyde de bedste langsigtede resultater-hvis alle kræft er fjernet ved operation , så du er helbredt . De risici er lave , med en kort hospitalsophold . Risici omfatter impotens eller tab af blærekontrol , men størstedelen af patienterne er i stand til at urinere normalt senest 3 uger efter operationen , og muligheden for afmagt aftager, hvis kirurgen kan undgå at skære penis nerver . Afhængig af størrelsen af tumoren , at flertallet af mænd under 50 ikke blive impotent fra operationen , mens størstedelen af mænd over 70 gør .

Strålebehandling


Stråling er en anden behandlingsmulighed for prostata cancer . Stråling administreres enten som ekstern strålebehandling eller frø terapi . I ekstern strålebehandling , bjælker en X-ray -lignende maskine høj energi stråler på kroppen. I frø terapi , er små radioaktive piller sprøjtes direkte ind i prostata . Ekstern strålebehandling og frø terapi har omtrent samme succesrate. Behandlingen gives i 7 uger , 5 dage hver uge . De bivirkninger er relativt milde , og det administreres på en ambulant basis uden bedøvelse . Der er en risiko for impotens med stråling så godt, og ca 50 procent af mænd, der har stråling blevet impotent inden for 2 år. Urin ubehag påvirker mellem 15 procent til 30 procent af mændene behandlet med stråling .

Strålebehandling kan ikke være lige så effektiv på at helbrede kræft end kirurgi , fordi prostata fortsat er kræften kunne vende tilbage . Men når man ser på patienter 10 år efter behandlingen , kuren satser er de samme for kirurgi og strålebehandling.

Afventende


Nogle prostata tumorer er små og fremskridt langsomt . Ældre mænd kan ikke kræve behandling med en langsomt voksende tumor . Disse mænd , der ønsker at undgå bivirkninger af behandlingen , eller som har en stor chance for at dø af en uafhængig årsag før kræften breder sig, vil se deres læge regelmæssigt for at kontrollere tumor vækst. Det kan være svært at fortælle i første omgang om, hvorvidt en tumor vil gå langsomt eller hurtigt , så regelmæssige besøg hos læger til at kontrollere PSA niveauer ( prostata specifikt antigen ) niveauer er af afgørende betydning. Hvis tumoren begynder at vokse , hormonbehandling eller en anden metode til behandling kan anbefales.

hormonbehandling

Hormonbehandling er designet til at reducere mængden af mandlige hormoner, der produceres i testiklerne . Disse hormoner , der kaldes androgener , er vækstfaktorer for tumor , så ved at forebygge eller reducere mængden af hormoner , er væksten af tumor bremses . Hormonindsprøjtninger kan gives , eller testikler kan fjernes for at reducere mængden af produceret hormoner. Hormonbehandling bruges mest i mænd, hvis tumor har spredt sig og ikke kan fjernes eller behandles , og det typisk krymper tumoren i første omgang. Men efter ca 1 til 2 år , det hormon terapi sædvanligvis længere er effektiv .

Kryoterapi

En sidste behandlingsmulighed for prostatakræft indebærer indefrysning af prostata i en procedure, der kaldes cyrotherapy . Dette er et alternativ til kirurgi , men det er ikke en almindelig behandlingsmetode , fordi langsigtede overlevelse satser er generelt lavere med cyrotherapy end med kirurgi eller strålebehandling .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------