Position: sygdoms > 5 >

småcellet kræftbehandling

   Småcellet lungekræft er en forholdsvis lille procentdel af de samlede lungekræft , der består af ca 10% til 15 % . Årsagen til denne særlige form for kræft er næsten udelukkende rygning . Navnet er afledt af størrelsen af de celler , der udgør den kræft , som de er små . Småcellet lungekræft , eller SCLC , er også kaldet havre celle kræft , havre celle karcinom , og småcellet udifferentierede karcinom . SCLC oprindeligt præsenterer i bronkier og nemt spreder hurtigt . Behandling omfatter kirurgi , stråling , kemoterapi , kliniske forsøg , og alternativ behandling afhængigt af situationen i den givne patient.

Kirurgi


Kirurgi er sjældent det vigtigste fremgangsmåde , der er taget med SCLC . Da sygdommen spredes så hurtigt , mængden af kirurgi nødvendigt for fuldstændig fjernelse er generelt mere end hvad patienten kan sikkert håndtere. De tre typer af operationer er pneumonectomy ( hele fjernet lunge ) , lobectomy ( hele fjernet lap ) , og segmentectomy ( del af en fjernet lap ) . Den vigtigste overvejelse er den mængde af sunde lungevæv , der ville være tilbage efter operationen .

strålebehandling


Strålebehandling anvendes til at dræbe kræftceller med strålings- bjælker . Strålebehandling er normalt anvendes i forbindelse med kemoterapi for at ødelægge de resterende kræftformer celler . En anden implementering af strålebehandling er at formindske tumor ( s) for at lindre symptomerne på SCLC . Endelig er strålebehandling bruges som en forebyggende strejke for at forhindre metastaser til hjernen . Hjernen er udstrålede at forhindre eventuel spredning .

Kemoterapi


Kemoterapi er udnyttelsen af anti-cancer stoffer, der tages oralt eller ved injektion i et forsøg på at ødelægge kræftcellerne , der har spredt samt SCLC . De lægemidler rejser overalt i blodbanen . Disse stoffer er angivet i cyklusser , og der er forskellige rotationer , der kan gennemføres for at opnå de ønskede resultater.

kliniske forsøg og alternative behandlinger

Kliniske forsøg er hvordan lægerne komme op med nye metoder til at behandle SCLC . Patienten vil frivilligt til at deltage i en hypotese behandlinger , der skal sættes i praksis til at indhente data . De er kontrolleret, og, uden dem , ville forskerne være i stand til at opfinde nye behandlinger .

Alternative behandlinger er ofte implementeret i stedet for traditionel medicin . De omfatter alt fra urter til vitaminer til kost . De har som regel ikke er blevet bevist eller forsket indgående i en klinisk indstilling .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------