Position: sygdoms > 5 >

store cellet lungekræft behandling

   Lungekræft falder i en af to brede kategorier : småcellet lungekræft og ikke-småcellet , også kendt som store cellet lungekræft . Store celle lungekræft er mere almindelige . Ca. 90 % af lungekræft diagnoser er store cellet lungekræft . Af disse er 25 % til 30 % planocellulært karcinom ( kræft , der begynder i små , flade celler i lungerne kaldet pladecellekræft celler ) , 40 % er adenocarcinomer ( kræft , der starter i celler, linje aleveoli og producere slim ) og 5 % til 10 % er udifferentierede store celle carcinomer ( kræft , der begynder i diverse store celler i lungerne ) .

Behandling


Behandling valg for lungekræft varierer afhængigt af den enkelte patients behov . Behandling valg omfatter kirurgi , stråling , kemoterapi og palliativ pleje til formål at lindre symptomerne i forbindelse med lungekræft . Korrekt behandling eller en kombination af behandlinger afhænger af den type store cellet lungekræft , omfanget af spredningen af kræft og patienter generelle sundhed og kondition .

Kirurgi


Ifølge American Cancer Society , kirurgi er normalt behandling valg for lungekræft diagnosticeret i de tidlige stadier . Typer kirurgi omfatter en pneumonectomy , en lobectomy , eller en segmentectomy . En pneumonectomy fjerner hele lunge , en lobectomy er en delvis lunge fjernelse hvor et afsnit eller " Lap " af lungerne er fjernet, og en segmentectomy fjerner kun en del af en Lap af lungen . Lymfeknuder kan også blive udtrukket , så en biopsi kan udføres for at afgøre, om kræften har avancerede . Hvis kræften ikke har spredt sig , og hele kræft kan fjernes operativt , prognosen for inddrivelse er god og de fleste patienter med godt helbred kan genoptage normale aktiviteter inden for et par uger , selv hvis hele lungen er fjernet .

strålebehandling


Stråling er et alternativ til kirurgi ved behandling af store cellet lungekræft . Stråling er generelt anbefales til patienter , som ikke er sunde nok til at gennemgå en komplet eller delvis lunge fjernelse . Stråling kan også gives sammen med kirurgi , efter fjernelsen af alle eller en del af lungen . Stråling administreres efter operationen er designet til at dræbe enhver kræftceller tilbage. Stråling kan også tilbydes som en form for palliativ pleje af patienter , hvis kræft har spredt sig til hjernen , som stråling leveret til områder af kræft i hjernen kan hjælpe med at lindre symptomer, herunder hovedpine , svimmelhed og smerter .

Radiofrekvensablation

Som i 202C radiofrekvens ablation er en forholdsvis ny metode til behandling af store cellet lungekræft , primært brugt på patienter med små tumorer , der er tæt på yderkanten af lungen . Det er et alternativ til kirurgi , hvor radiobølger varme tumor , ødelægge kræftceller .

Kemoterapi

Kemoterapi er en anden mulighed, som benyttes til behandling af store cellet lungekræft . Det kan bruges alene , eller sammen med stråling , kirurgi eller begge dele. Kemoterapi kan gives før operation ( neo-adjuverende kemoterapi ) at skrumpe svulsten , så det vil være lille nok til at blive fjernet . Det kan også administreres efter operationen ( adjuverende kemoterapi ) for at dræbe eventuelle tilbageværende kræftceller dvælende i kroppen . Endelig for patienter med metastaserende store celle lungekræft ( kræft som har spredt sig uden for lungerne ) , kan kemoterapi bruges til at hjælpe bremse væksten af kræft og forbedre levetiden af patientens liv .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------