Position: sygdoms > 5 >

sunde kostvaner for kræftpatienter

   Der er ofte spekulation i den medicinske verden og andre steder om sammenhængen mellem kost og kræft . Mens visse fødevarer siges at reducere overlevelsesprocenten hos kræftpatienter , er andre fødevarer siges at potentielt øge chancerne for at overleve eller endog hjælpe med at helbrede kræft . Der er dog begrænset medicinsk dokumentation til støtte for nogen af disse påstande endegyldigt

Foderet som en form for behandling


Ernæring MD , at der ikke er nogen klar bevist sammenhæng mellem en bestemt kost og en højere recovery rate af kræft . Fordi mange årsager til kræft er ukendt, og det er ikke sikkert , hvorfor kræft udvikler sig , spise visse fødevarer eller afstå fra visse fødevarer ser ud til at have lidt at ingen effekt . Men at undgå fødevarer, der er egnet til at fremme væksten af kræft kan være en hjælp . Ernæring MD foreslår , at visse usunde varer , som fødevarer med et højt proteinindhold , fedt og sukker , kan forårsage en tumor til at vokse og påvirke kræftbehandling . Således bør en sund kost for kræftpatienter fokusere mere på at undgå usunde fødevarer end på at spise noget bestemt sundt dem .

theraputic Kost


Terapeutiske diæter , eller specifikke kost regimer , der ikke vist sig at hjælpe med at helbrede kræft . Dog kan en terapeutisk kost har en positiv indvirkning på kroppens evne til at modstå kræftbehandling . Visse behandlinger , som stråler , kan forårsage uønskede bivirkninger . Når patienter modtager stråling , en tilstand kaldet enterisis kan udvikle sig i tarmene . National Cancer Institute anbefaler , at patienter, der gennemgår strålebehandling spise en kost højt i fiber og lavt i frugt og laktose , med henblik på at mindske risikoen for enterisis . Derudover kan andre negative bivirkninger forårsaget af kræftbehandling blive påvirket af ting du spiser . For eksempel kan spise is chips og glutamin ( en aminosyre ) hjælpe med at forhindre sår i munden i forbindelse med kemoterapibehandling . Specifikke anbefalinger kan variere afhængigt af , hvilken type kræft eller behandling , så bør du drøfte eventuelle bekymringer med din læge .

kræftbehandling og Kost


Et stort problem kræftpatienter oplever når det kommer til at spise en sund kost er et fald i appetit . Mange behandlinger , herunder kemoterapi , forårsage, at du mister din appetit og /eller føler sig kvalmende og syg . Men selvom du måske ikke lyst til at spise , er det vigtigt at bevare en korrekt ernæring . University of California Medical Center foreslår forsøger at spise små portioner regelmæssigt , snarere end at forsøge at spise en masse på en gang . Bland fødevarer er også rådgivet, herunder fløde af hvede , æg , hytteost og almindelig kiks . Kolde fødevarer er også rådes snarere end varm dem , herunder jello og frugt . Fedtet og krydret mad bør undgås , og selv om patienter skal drikke en masse kolde , klare drikkevarer , bør de ikke drikke med måltider . Endelig skal patienterne undgå at ligge ned efter at have spist , da dette kan gøre symptomerne værre .

Alternative Ernæring Kilder

For mange kræftpatienter , spiser nok er simpelthen for svært , selv med de anbefalinger , der er anført ovenfor . Ofte er det nyttigt at bruge en flydende eller i pulverform måltid udskiftning for at sikre din krop bliver de næringsstoffer , den behøver. Disse måltid udskiftninger sælges i købmandsforretninger , men smoothies eller milkshakes kan også laves derhjemme .

fremskreden kræft og kost

Kost til slutstadiet kræftpatienter er normalt en kilde til stor nød . Patienter nærmer sig slutningen af deres liv er generelt i stand til at spise . På nuværende tidspunkt er de som regel placeret under pleje af en læge , der tilbyder en IV supplement at give næring som kroppen har brug . Tilskyndelse slutstadium kræftpatienter til at spise , eller forsøger at tvinge mad på dem , kan faktisk tilføje til patientens ubehag .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------