Position: sygdoms > 5 >

akut monocytic leukæmi behandling

   Akut monocytic leukæmi ( AML ) er en form for kræft, som påvirker knoglemarven og blod . Blodlegemer og blodplader er produceret i knoglemarven . I en person med AML , er umodne celler frigives i blodet , før de udvikler sig til hvide blodlegemer , røde blodlegemer eller blodplader . Disse umodne celler kaldes eksplosionerne . Når 20 procent eller højere af celler eksplosioner , er en person siges at have AML

induktionsbehandling


Det første skridt i behandling af AML , er at begynde med højdosis kemoterapi så hurtigt som muligt . Dette kemoterapi kan også gives sammen med strålebehandling . Disse former for terapi kaldes induktion terapi, som er en medicinsk begreb, der betyder, at behandling er designet til at dræbe kræftceller . For patienter med AML , er induktion terapi gøres på en ambulant på et hospital . De terapier er administreret over en periode på 3 til 4 uger . Hvis alle de unormale /kræftceller bliver dræbt , er patienten siges at være i remission .

Konsolidering Terapi


AML er en meget vanskelig kræft at behandle , fordi selv når en person synes at være i bedring , kan de ikke være. Nogle AML-celler normalt forbliver i kroppen , der ikke kan påvises ved medicinske forsøg . Så selv om induktion syntes at arbejde , en patient stadig ikke kan forlade hospitalet , indtil konsolideringen terapi er færdig. Konsolidering terapi omfatter normalt mere kemoterapi , efterfulgt af en stamcelletransplantation . Nogle patienter kan kun have en stamcelletransplantation , hvis de har en allogen donor-en perfekt matchet donor . Stamceller transplantationer er risikable , og bør kun udføres af læger med erfaring i behandling af AML-patienter .

Opfølgning Care


Patienter , der træder i remission efter konsolidering terapi stadig nødt til at have rutine opfølgningsbesøg for at sikre, at ingen tilbagefald . Tilbagefald er forholdsvis almindelige i AML patienter , og patienter kan normalt behandles med samme høje doser af kemoterapi , efterfulgt af knoglemarvstransplantationer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------