Position: sygdoms > 5 >

alternativer til kemoterapi for brystkræft

   Mens kemoterapi har gjort mange fremskridt , er det stadig kommer med et væld af bivirkninger . Det kan forårsage svaghed og sygdom i dag sammen med kontrollampe hårtab . Det er ikke underligt , at mange kvinder med brystkræft søger alternativer . Takket være moderne medicin og igangværende forskning , er der flere behandlinger til rådighed i dag, bortset fra kemoterapi , de mest almindelige behandlinger er kirurgi , strålebehandling og hormonbehandling

Kirurgi


Kirurgi med henblik på at fjerne kræftceller er normalt den første linje i forsvar mod brystkræft . De fleste kvinder vil have en vis form for operation før ordet kemoterapi selv er nævnt .

Der er tre hovedtyper af kirurgi , der anvendes til behandling af brystkræft . En mastektomi er den komplette fjernelse af brystvæv . Moderne mastectomies kun fjerne brystvævet og lade de underliggende brystmuskler urørt . En lumpectomy er en mere reserveret kirurgi , hvor kun kræftceller og nogle omkringliggende brystvæv fjernes . Den tredje type kirurgi er en lymfeknude fjernes . Der findes flere typer af lymfeknude fjernelse operationer , men de er alle udført , når kræftceller findes uden for mælkekanalerne .

Den valgte kirurgi er normalt et valg, som både lægen og patienten , og afhænger af den type brystkræft , der behandles og patientens komfort .

strålebehandling


Også kendt som strålebehandling , strålebehandling , anvendes som et værktøj til at dræbe enhver kræftceller , der kan have overlevet operationen. I modsætning til kemoterapi , som leveres til hele kroppen gennem blodbanen , er strålebehandling kun anvendes på det angrebne område. Strålebehandling har færre bivirkninger end kemoterapi . Patienten vil bevare en fuld hår og vil være i stand til at fortsætte med de fleste daglige aktiviteter . Strålebehandling medfører nogle gange en træt følelse , der kan vare op til et par måneder ad gangen og kan medføre, at nogle ubehag i det område, de blev anvendt på . En fælles tidsplan for strålebehandling er fem gange om ugen i syv uger , hvor hver session tager ca en halv time .

hormonbehandling


Det nyeste behandling af brystkræft , hormonbehandling , der bruges til at behandle en gruppe af kræftsygdomme såkaldte hormon-receptor-positiv brystkræft . Denne terapi har ingen tilknytning til overgangsalderen eller hormon-substitutionsterapi . Der er flere lægemidler forbundet med denne form for terapi , men alle af dem er i pille form og tages dagligt . En af de største positive med hormonbehandling er dens alsidighed . Denne terapi kan bruges på alle stadier af hormon-receptor-positiv brystkræft , både før og efter operationen, og i både præ- og postmenopausale kvinder .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------