Position: sygdoms > 5 >

den bedste myelomatose behandlinger

   Myelomatose er en type kræft , der angriber plasma celler i blodet , hvilket kan forårsage knogle erosion . Ud over det plasma , også myelomatose påvirker knoglemarven og immunsystemet . Mange mennesker med sygdommen er asymptomatiske , så lægen kan bare overvåge din tilstand . Men hvis niveauet af M protein stigning i blodet eller urinen , er det et tegn på sygdomsprogression , og din læge kan anbefale en af de mange behandlingsmuligheder

Standard Behandling


Kemoterapi er ofte brugt ved behandling af myelomatose at dræbe kræftceller . Når M protein niveauer stabilisere , er det ophørte . Men hvis niveauet begynder at stige igen , kan din læge begynde kemo anden gang . Kraftig medicin såsom steroider og thalidomid bruges også til at bekæmpe myelomatose , men en nyere stof kaldet bortezomib , som blokerer proteasomes og forårsager kræftceller til at dø , er blevet dobbelt så effektiv som tidligere medicin , ifølge Mayo Clinic . Et andet nyt stof , lenalidomid , virker meget som thalidomid , men det er meget mere potent og har færre bivirkninger .

Stem Cell


stamcelleterapi for personer med myelomatose administreres sammen med høje doser af kemoterapi . Ved hjælp af stamceller fra din sunde blod eller knoglemarv ( eller dem fra en donor ) , vil din læge forsøge at erstatte kræftceller med raske dem . Sunde stamceller normalt høstes efter en tre eller fire måneder regime af medicinsk behandling at dræbe et højt niveau af kræftceller . Du vil derefter gennemgå transplantation kort efter høst eller på det tidspunkt, du tilbagefald igen .

Home Behandling


Den korrekte egenomsorg er afgørende for at de resterende sunde med myelomatose . Det er vigtigt at forblive aktive , fordi motion forbedrer knogle sundhed . Din læge kan ordinere medicin til at begrænse dine smerter , hvis den forstyrrer aktivitet . Det er også vigtigt at være hydreret . Ved at drikke masser af væske , er du også medvirken nyrerne i fortynding niveauet af protein i urinen . Endelig , en sund og afbalanceret kost er en god måde at vedligeholde din generelle sundhed og kæmpe mod et tilbagefald af myelomatose .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------