Position: sygdoms > 5 >

den bedste prostatakræft kur

   Der er flere forskellige metoder til behandling af prostatakræft , alle med det mål at kurere sygdommen ved at fjerne kræftceller fra kroppen . Disse metoder omfatter kirurgi , kirurgisk alternativer , stråling og hormonbehandling . Den rette behandling afhænger af patientens helbred og den fase af kræft

Kirurgi


The Mayo Clinic , at kirurgi generelt har de bedste langsigtede prognose , og resultaterne som en kur mod prostatakræft . Kirurgi involverer typisk en prostatektomi-fjernelse af hele prostata . Fjernelse af kirtel betyder kræftceller , der er indeholdt i prostata , kan fjernes helt . Dette minimerer også risikoen for recidiv . De bivirkninger forbundet med fjernelse af prostata er generelt milde til de fleste mænd under 70 : blærekontrol er normalt vedligeholdt og impotens er normalt ikke en bivirkning . For mænd, der ikke er i stand til at blive opereret , er Kryokirurgi en mulighed . Dette indebærer indefrysning af prostata i stedet for at fjerne det . Kryokirurgi er mindre effektiv , så det er kun anbefales til mænd , der ikke kan tåle operation .

stråling


Stråling er et alternativ til kirurgi , som generelt har samme helbredende virkninger , selv om der er en højere chance for gentagelse . Brachyterapi er den typiske form af stråling for prostatakræft behandling . Dette indebærer implantere lille " frø ", på størrelse med et riskorn , i prostata til at administrere stråling direkte . Dette er et alternativ til traditionelle ekstern strålebehandling , som indebærer sigter energi stråler , meget gerne x-stråler, men ved kræftcellerne .

hormonbehandling


Hormonbehandling kan anvendes som et forsøg på at helbrede prostatakræft , men oftest bruges til at kontrollere spredningen af prostatakræft og langsom cellevækst . Hormonbehandling indebærer enten kirurgisk eller kemisk kastration : den kirurgiske fjernelse af testiklerne eller brug af injektioner til hinder for kroppen at producere androgener , eller mandlige hormoner . Fordi prostata cancer celler afhænger mandlige hormoner for at vokse , hormon terapi er sædvanligvis effektiv på faldende tumoren op til 50 procent . Dog hormonbehandling sædvanligvis standser arbejdet efter flere år , og er ikke effektiv som en langsigtet kur .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------