Position: sygdoms > 5 >

glioblastoma kur

   En glioblastoma er en primær kræft i hjernen ( i modsætning til en sekundær cancer , der spreder sig til hjernen ) . Årsagen er generelt ukendt , men i visse sjældne tilfælde kan skyldes eksponering for kemikalier . Behandlingsmuligheder omfatter kirurgi , kemoterapi og strålebehandling , men generelt helbredelig gioblastomas er aftagelige ved operation , og stråling derefter bruges til at ødelægge enhver resterende celler

Craniotomy


Kirurgi er normalt den første linje i behandling for glioblastomas og har den højeste chance for succes ved at kurere kræft i hjernen , da det kan resultere i fjernelse af svulsten , hvis tumor er tilgængelig og lille nok . En craniotomy er en kirurgisk procedure, hvor et snit er lavet , og operationen finder sted gennem en åben kraniet . Det er kun en mulighed for tumorer , som ikke ligger for tæt kritiske strukturer eller på anden måde utilgængelige , og til patienter, som generelt er ved godt helbred . At være en potentiel kur , en craniotomy nødt til at fjerne hele svulsten . Dog kan craniotomy også bruges som en form for palliativ behandling , til at lindre symptomerne i forbindelse med glioblastom ved at fjerne en del af tumoren , når tumoren selv er for stor til at blive fjernet . Fordi glioblastomas er ofte mikroskopiske og invadere masser af sunde væv , kirurgi generelt skal følges af stråling for at være helbredende , og er kun helbredende i sjældne tilfælde .

Ultrasonic Indsugning


Ultralyds forhåbning er et alternativ til en standard craniotomy procedure . Dette indebærer sigter ultralyd bølger på tumoren at fragmentere det . Efter at tumor er fragmenteret , er brikkerne suctioned fra hjernen . Ligesom en craniotomy , et kursus af stråling ultralyd aspiration kun hærder patienter , hvis kræft er ikke avanceret , og selv da er normalt kræves efter operationen . Kemoterapi leveret systemisk ( via en IV , der administrerer lægemidlet i blodbanen ), er normalt ikke en succes for glioblastom , fordi blod /hjerne barrieren forhindrer kemoterapi narkotika i at trænge gennem hjernen . I stedet er kemoterapi administreres gennem BCNU polymer wafers , der er implanteret som en del af en craniotomy eller ultralyd aspiration . Disse BCNU skiver er placeret på det sted , hvor tumoren var og frigivelse kemoterapi medicin til hjernen til at forsøge at ødelægge enhver kræftceller at dvæle efter operationen .

stereotaktisk strålebehandling


stereotaktisk strålebehandling er en mindre invasiv procedure , der kan bruges på patienter, som ikke udstiller forstyrrende symptomer som en følge af glioblastom . Det indebærer målrettet stråling på en bestemt sti , som regel ved hjælp af en gamma kniv , som fungerer som en skalpel . Hver enkelt stråling stråle er svag , men når de samles på det område, som tumor , kan de ødelægge tumoren . Det kan administreres sammen med standard stråling . Normalt kan kun tumorer 4 cm eller mindre blive behandlet med succes med stereotaktisk strålebehandling .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------