Position: sygdoms > 5 >

gode tips til prostata sundhed

   Prostatakræft er et stort problem for mænd over 40 år . Nogle mænd er mere tilbøjelige til at udvikle prostatakræft , ved hjælp af genetik , race og alder . Men du kan også skråstreg din risiko for at udvikle prostatakræft eller andre prostata sygdomme gennem livsstilsvalg , der holder din prostata ved godt helbred . Efter en sund livsstil med sund kost og tilstrækkelig motion kan hjælpe med at holde din prostata i tip-top form og holde dine chancer for at udvikle prostatakræft ned

Kost


Den kost , du vælger , vil have en stor indflydelse på , hvordan modtagelige du at have problemer med din prostata . Den prostatakræft Foundation bemærker, at en kost, der er højt indhold af fedt kan forårsage kroppen til at producere mindre antioxidanter , som er væsentlige at holde en sund prostata og afværge sygdomme . Som sådan bør man koncentrere sig om en kost , der indeholder masser af magert protein fra kilder som kylling og fisk . Holde sig væk fra stegt mad , og erstatte stedet rå fødevarer , såsom bladgrøntsager , og sund , antioxidant rige frugter som tranebær og blåbær . Lycopen har også vist sig at øge antioxidant produktionen i prostata , så se efter tomatprodukter at øge dit indtag . Andre fødevarer for at undgå omfatte dem, der er grillet eller forkullede . De kræftfremkaldende stoffer , som findes i forkullet mad kan oppiske prostata , hvilket medfører flere problemer .

Motion


At sikre , at du har en daglig øvelse rutine af mindst 30 minutters fysisk aktivitet kan drastisk at reducere din risiko for prostata sygdomme 10 procent til 30 procent . Fysisk aktivitet kan medvirke til at stabilisere hormonniveau , som, når ukontrolleret kan føre til prostata cancer . Ligeledes , da der er en klar sammenhæng mellem fedme og prostata sygdomme , daglig motion hjælper med at holde mænd fit og deres risiko for at prostata sygdomme ned . Stræb efter 30 minutters motion dagligt , og sørg for at få din puls op for de bedste ydelser .

Screening


Hvis du er over 40 år , bør du tale med din læge om screening for prostatakræft snart . Mens de fleste mænd , der er diagnosticeret med prostata sygdomme er over 50 , skal du begynde screening for at lede efter advarselstegn før dette tidspunkt. En screeningstest ser ud til livsstil , vaner og genetiske prædisposition for prostata sygdomme , sammen med test for unormale væv . Jo tidligere du begynder screening , jo bedre chance har du på at bekæmpe sygdommen , når det konstateres , hellere før end senere . Screeninger skal ske hvert år eller som anbefalet af din læge .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------