Position: sygdoms > 5 >

hvad der forårsager testikelkræft ?

   Testikelkræft påvirker kirtler inde i mandens pungen , der producerer testosteron og sædceller og det mandlige køn kirtler . Der er visse ting, som kan øge risikoen for at få denne sygdom , fra personlige historie til personlig udvikling spørgsmål

Testikler


At være født med en ikke-nedsunkne testikler øger chancerne for at få testikelkræft af flere gange . Når testiklerne ikke ned normalt ned i pungen før fødslen , kaldes det kryptorkisme .

Family History


under en arvelig testikelkræft øger risikoen . Når en mand i familien har testikelkræft , er det sandsynligt , at en af hans brødre eller sønner også vil udvikle det .

alder og race


Testikelkræft oftest rammer mænd i alderen mellem 15 og 34 , ifølge til Mayo Clinic . Ifølge den amerikanske Cancer Society , er hvide mænd fem gange større risiko for at udvikle denne type kræft end sorte mænd , og tre gange mere tilbøjelige end andre racer .

personlige historie

Hvis en mand har haft testikelkræft før , der er ca en 4 procent chance for at han vil udvikle sig det igen i hans liv . Også, hvis han er smittet med human immundefekt virus ( HIV ) , at han har en øget risiko .

Prognose

The Mayo Clinic , at testikelkræft er en meget sjælden form for kræft . Heldigvis er prognosen er god . Selv i fremskredne stadier , er der ca en 91 procent på fem år overlevelsesraten .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------