Position: sygdoms > 5 >

hvordan man kan genkende hudkræft advarselstegn

  Tro det eller ej huden betragtes som et organ . Da din hud dækker hele kroppen , det er faktisk din største orgel og dit første , den bedste linje i forsvaret mod sygdom og sygdom .
Men vores hud er udsat for alle mulige skadelige miljømæssige toksiner og stråling både . solenergi og miljømæssige
Det er disse skadelige påvirkninger, der sætter din hud risiko for at udvikle hudkræft
1 .
Kend din hudkræft risikoen og reducere eksponeringen for solens skadelige stråling ved hjælp af en sol skærm på mindst S
PF 15 og forsøger at undgå ligge uden for mellem kl 11 og 4 kl.
Hvis du har en familie historie af hudkræft din risiko er øget , har regelmæssig kontrol af din hud gjort ved din læge eller hudlæge

2 .
Undgå solarier og saloner
Der er INGEN sikker måde at tan din hud !
Farveændringen du se, hvornår din hud tan 's er skind reaktion på skader . Denne skade kan øge din risiko for at udvikle hudkræft .
Det er eksponering for UV- stråling , der forårsager pigment forandringer i huden , det samme UV- stråling er , hvad der er ansvarlig for udviklingen af hudkræft og andre former for skader på huden .

3 .
Lær ABCDE 's af Skin Cancer
A. Asymmetri
Det er her du mentalt opdele muldvarp eller læsion i halvdelen , skal du se , at begge sider er stort set identiske . I hudkræft du kan opleve, at den ene halvdel ikke ser det samme som den anden halvdel .
B. Border uregelmæssighed .
I en normal muldvarp du burde se at kanterne er glatte og regelmæssige , men med hudkræft du kan opleve, at kanterne af molen synes at være laset , hak , eller svinder ind i din normale hud pigment uden særskilt grænse .
C. Farve.
Farven ( pigmentering ) på en normal muldvarp skal være ensartet . Vær på udkig efter farve i en mole , der ikke er ensartet . Især hvis nuancer af tan , brun eller sort er til stede . Nogle gange kan en muldvarp med, har pletter , der kan være rød , hvid , og endda blå ofte føje til en broget udseende og bør føre dig til at drøfte muldvarpe med din læge ASAP .
D. Diameter.
Størrelsen af molen kan være din bedste determiner , hvad der kan være kræft og har behov for yderligere evaluering . Enhver mole , der er større end 1 /4 tomme (6 mm ) i diameter eller på størrelse med en blyant viskelæder bør betragtes som mistænkelige . Enhver vækst på en mole bør evalueres som modermærker ikke bør stige i størrelse over tid .
E. Evolution
En normal muldvarp vil forblive den samme over tid , hverken mindre eller forøge , men hvis der sker en ændring i størrelsen eller formen på en muldvarp det skal være gjort opmærksom på din læge eller hudlæge .
Usædvanlige symptomer som kløe eller ømhed eller blødning skal omgående gøres opmærksom på din læge ASAP
4 .
Hvis du har nogen af de ovennævnte risikofaktorer diskuteres i trin 1 eller 2 , og bemærk eventuelle ændringer som beskrevet i trin 3 skal du planlægge en aftale med din hudlæge eller regelmæssige læge for at få din hud og /eller læsioner vurderes.
Din hudlæge eller læge vil derefter vurdere din hud og læsioner og diskutere med dig det bedste behandlingsforløb til rådighed baseret på deres resultater , kombineret med din historie og andre risikofaktorer .

gode råd og advarsler • Iført en hat , når udendørs vil også reducere din risiko for at udvikle hudkræft .
 • Forebyggelse af malignt melanom er at foretrække over behandlingen helst dag !
 • Beskyt din hud med solcreme med en SPF på mindst 15 , skal du følge instruktionerne på flasken og sørg for , at du anvender den rette mængde solcreme på passende mellemrum for at opnå den maksimale fordel.
 • Hudkræft er den # 1 årsag til kræftdødsfald !
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------