Position: sygdoms > 5 >

hvordan man kan gennemgå en biopsi i brystet ved fin nål aspiration

  Din læge ønsker måske at udføre en biopsi af brystet for at udelukke brystkræft eller andre forhold . Mens der findes flere typer af biopsier , er denne artikel kun dækker aspiration af brystet
1 .
Denne procedure bør kun udføres af en bryst kirurg og ikke ved din gynækolog eller enhver anden type læge at være sikker på nøjagtigheden . Breast kirurger udføre disse test meget ofte og har stor erfaring . Andre læger kan have mindre erfaring og er mere tilbøjelige til at have problemer med at få de fornødne prøver .
to .
Din læge vil have dig afklædt kun på toppen . Du vil være iført en kjole , men den kjole vil være åbent eller sænkes under proceduren for fuldstændig adgang til brystet .

3 .
Lægen vil forklare , hvilken type kanyle , der anvendes til aspiration . Nålen er finere end nålen bruges til at tegne blod .
4 .
brystet bliver gnedet med alkohol eller andre antibakterielle løsning for at undgå at inficere din bryst med alle bakterier , der kan være til stede på din hud .
5 .


Din læge kan bruge ultralyd til at guide kanylen på brystet klump eller område for brystet kan opsuges . Din læge kan være i stand til at gøre det aspiration uden en sonagram hvis dit bryst kirurg kan føle i brystet klumper eller område kan opsuges . Ikke alle klumper er synlige på en sonagram , så der kan være en anden grund til dit bryst kirurg vil ikke udføre en ultralydvejledt aspiration .
6 .
Nålen vil blive indsat i dit bryst . Der vil være minimal smerte fra den første indsættelse , fordi nålen er så fint. Lægen vil være at flytte nålen rundt i brystet for at få prøver . Det er her, der vil være nogle moderate smerter involveret .
7 .
Lægen kan udføre flere ønske om brystet for at få det bedste prøver . Efterfølgende nål forhåbninger vil gøre ondt mere end den første , fordi brystvævet er blevet mørt og øm .

8 .
Når samlingerne er blevet foretaget , brystet kirurgens assistent vil rense dit bryst op og sætte en forbinding ( et lille plaster type bandage ) på dit bryst .

9 .
brystet bliver øm i et par dage og kan blå mærker .
10 .
Generelt vil cytologi resultaterne tage et par dage , men det kan tage mere eller mindre .

gode råd og advarsler


 • Den eneste måde at være sikker på et fast , er ikke kræft , er at gøre en biopsi . Mens mange læger kender udseendet og fornemmelsen af mange brystkræft , ikke alle brystkræft er ens og ikke alle brystkræft former masse ( f. eks inflammatorisk brystkræft ) .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------