Position: sygdoms > 5 >

hvordan man kan spotte tegn på hudkræft

   Hudkræft er en af de mest almindelige typer af kræft . Jo før du får øje på advarselssignalerne , jo bedre dine odds er for at slå det
1
kender forskellen . Der er tre hovedtyper af hudkræft . De følgende afsnit vil beskrive hver type , så du bedre kan genkende forskellen mellem en normal muldvarp og en potentielt kræft muldvarp .
Basal Cell , som kan være flad og /eller let hævet . Det kan også have en rødlig eller rødlig nuance. Det er normalt findes på områder, der er ofte udsat for sollys som f. eks dit ansigt eller hals . Det kan ligne en blødning øm eller en bums , som til sidst heler og derefter bløder igen .
En planocellulært ligner skællede , tykke , sprøde bump . De kan starte ud som et plaster på rød hud . Det kan ligne en udslæt eller en vorte . Det kan skræl og bløder og har en meget uregelmæssig formet grænse .
malignt melanom er oftest brun eller sort , men kan skifte farve . Der er asymmetriske takkede kanter og større end en blyant viskelæder . Det kan også bløde efter irritation . Disse modermærker også ændre formen eller blive hævet eller klumpet .
En sund mol er normalt mindre end en blyant viskelæder . De er runde , symmetriske og en ensartet farve . De plejer ikke ændrer form
2
selv undersøge : . Nu hvor du kender forskellen mellem en sund muldvarp og en potentielt kræft muldvarp , det næste skridt er at foretage en grundig gennemgang dig selv på mindst en gang om måneden . Har din partner eller ven undersøge din hovedbund . Dette er et område, vi har en tendens til at glemme

3
kontakte Deres læge : . Underret straks lægen , hvis De bemærker nogen modermærker , der passer beskrivelserne ovenfor . Også, hvis du bemærker nogen ændringer i de nuværende modermærker, især ændringer i størrelse , form eller farve , eller hvis de er blevet forhøjet , underrette Deres læge .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------