Position: sygdoms > 5 >

komplikationer af kemoterapi for brystkræft

   Kemoterapi for brystkræft kan medføre komplikationer både under behandling og bagefter . Mens de fleste af disse komplikationer ikke viser forbedring eller omvendt selv efter behandlingen er slut , kan nogle af dem være permanent . Men medmindre en komplikation bliver mere livstruende end kræft , som det gives, bør du overveje de konsekvenser, som kan opstå, hvis du ikke var eller ikke har undergået kemoterapi

Anæmi


Anæmi opstår , når de røde blodlegemer falder til under hvad der anses for normal , sædvanligvis 4 . 2 til 5. 400. 000 celler pr mikroliter . Når dette sker, kan du blive meget bleg og lider med episoder af svimmelhed eller endog besvimelse .
Der findes medicin , som du kan tage , mens du er i kemoterapi for brystkræft , der vil medvirke til at øge antallet af røde blodlegemer . Hertil kommer , kan tage et vitamin eller jerntilskud og spise mere rødt kød , især lever , hjælp til dækning anæmi .

Dehydrering


Dehydrering kan være en anden komplikation af kemoterapi for brystkræft . Dehydrering kan forekomme , enten fordi du er så kvalme , at du ikke har lyst til at drikke væsker , eller du ikke er i stand til at holde nok væsker ned for at holde din krop hydreret .
Dehydrering kan medføre nedsat nyrefunktion , som kan være farlige . Deres nyrer kan måske ikke til at befri din krop af alt det affald . Dehydrering kan også forårsage svimmelhed og besvimelse , samt hjertebanken og ekstrem svaghed .
Hvis du bliver dehydreret , kan du få væske intravenøst at genoprette balancen i kroppen . Desuden kan du blive bedt om at drikke sportsdrikke eller til at holde vand med dig på alle tidspunkter og drikke , selv når du ikke føler dig tørstig .

nedsat produktion af hvide blodlegemer


Kemoterapi kan medføre, at din krop til at være ude af stand at producere nok hvide blodlegemer . Denne reduktion efterlader dig mere modtagelig over for infektioner og sygdom , herunder lungebetændelse , eller det mindsker din evne til at helbrede hurtigt fra skader .
Der findes medicin , som du kan modtage , der vil øge din hvide blodlegemer .

Neuropati

Visse typer af kemoterapi kan forårsage neuropati . Når du har neuropati , spidserne af dine fingre , dine tæer og bunden af dine fødder bliver følelsesløse og snurre , som om de sov .
Gåture kan være meget smertefuldt , når dine fødder er involveret , derudover , kan neuropati påvirke nerverne i ryggen og rygraden , der forårsager smerte i de områder og gøre gå endnu vanskeligere .
Medicin er til rådighed til at behandle neuropati . dog undertiden neuropati kan være permanent

øget træthed

Det er normalt at føle sig træt i løbet kemoterapi for brystkræft , men nogle gange træthed bliver så stor , at du ikke er i stand til at fungere , i det mindste for et par dage .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------