Position: sygdoms > 5 >

livmoder leiomyosarcoma behandling

   Livmoder leiomyosarcoma er en sjælden og aggressiv form for kræft , der stammer i ufrivillige muskler livmodervæggen . Det er mest almindeligt i en alder af 50 eller derover , og tegner sig for mindre end 2 procent af alle livmoderkræft tilfælde . I sin fremskredne stadier livmoder leiomyosarcoma er meget dødbringende , og effektiv behandling er direkte knyttet til tidlig opdagelse og øjeblikkelig helbredende indsats

potentielle årsager og symptomer


Leiomyosarcomas kan forekomme i nogen af kroppens ufrivillige muskelvæv . Mens deres sag ikke er helt forstået , forskere mener , at genetik og bestråling spiller en rolle. I tilfælde af livmoder leiomyosarcoma , udsættelse for bækken strålebehandling på mindst 10 år i fortiden og brug af tamoxifen ( en brystkræft medicin ) er blevet angivet som potentielle årsagsfaktorer . Hvis du har været udsat for nogen af disse behandlinger , arrangere en livmoderkræft screening med din læge . Dette trin er særligt vigtigt, hvis du har oplevet unormale livmoder eller vaginal blødning .

De tidligste stadier af livmoder leiomyosarcoma ofte ikke udgør nogen symptomer . Hvis symptomerne ikke udvikler sig, kan de medregne ubehag i maven , menstruations ændringer, hvis du er præ-menopausale eller vaginal blødning , hvis du allerede har gennemgået overgangsalderen. Du kan også oplever uforklarlige vægttab , samt kvalme og opkastning . Hvis du har nogle af disse symptomer , se din læge på dit førstkommende lejlighed.

Vigtigheden af specialbehandling


Hvis du er diagnosticeret med livmoderen leiomyosarcoma , opsøge læger , der har erfaring i behandling af denne særlige form for kræft . Selv de mest kompetente generelle onkolog ( kræft læge ) kan kun se ¨¦n eller to tilfælde af leiomyosarcoma i sin karriere , og design af en effektiv behandling program vil sandsynligvis kræve en større ekspertise .

Surgery


Når du har fundet en kvalificeret specialist , vil din behandling næsten helt sikkert fokus på kirurgisk fjernelse af de vigtigste tumor masse. På grund af den aggressive karakter af kræft , en vellykket behandling for uterus leiomyosarcoma har forskellige vurderingskriterier end dem, der normalt anvendes til mindre indgribende kræft . Udviklingen af de fleste kræftsygdomme er opdelt i en række progressive etaper , baseret på størrelsen og væksten i den oprindelige kræft masse . Typisk , kræft er meget behandles i de faser , før de spredes ( metastaserer ) til andre steder i kroppen.

Men livmoderen leiomyosarcoma præsenterer en lidt hurtigere tempo for sygdom udvikling . Forskning viser, at dine chancer for en vellykket behandling kan afhænge direkte af størrelsen af tumor , når det er første gang opdaget . Tilstedeværelsen af en tumor større end 5 cm i diameter er associeret med nedsat chancer for overlevelse , uanset om kræften har spredt sig. Efterfølgende , mens anden fase 1 livmoder leiomyosarcoma patienter har en 50 procent chance for at overleve fem år eller længere efter den første diagnose , satserne for overlevelse for de højere stadier fald hurtigt fra 20 til 0 procent .

Andre Potentielle Behandlinger

Still , hvis du har fremskreden livmoder leiomyosarcoma , behandlingsmuligheder er under udvikling . Forskere er begyndt klinisk afprøvning af potentielt effektive behandlinger for spredt leiomyosarcoma ved hjælp af narkotika docetaxel , gemcitabin og filgrastim . Tal med din onkolog for de seneste oplysninger om udviklingen.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------