Position: sygdoms > 5 >

myelomatose oplysninger

   Myelomatose er en form for kræft, som påvirker plasma celler i kroppen. Plasmaceller producerer immunglobulin , antistoffer , der hjælper kroppen med at bekæmpe off sygdom og infektion . I tilfælde af myelomatose , formere unormale plasmaceller , hvilket resulterer i symptomer, der spænder fra nyresvigt til hyppige infektioner . Behandlingen afhænger af den fase af myelomatose på diagnose . Der er ingen kur mod myelomatose

Du skal bruge: .
Bestemmelse
Viljestyrke .

Betydning


Det myelomatose Research Foundation hedder det, at flere end 56. 000 mennesker i USA er diagnosticeret med myelomatose , og så mange som syv nye tilfælde per 100. 000 mennesker er diagnosticeret hvert år . Sygdommen er det kun non-Hodgkin 's lymfom i sin udbredelse , og det påvirker mænd oftere end kvinder . Afrikanske amerikanere er i størst risiko for sygdommen .

Symptomer


I de tidlige stadier , kan myelomatose forårsage nogen symptomer . Det er normalt opdaget ved et uheld under rutinemæssige blod arbejde . Symptomerne varierer betydeligt , men kan omfatte symptomer på nyreproblemer , såsom protein og kalcium i blodet , tab af appetit , muskelsvaghed , træthed , forstoppelse , forvirring , øget tørst og urin produktion , og kvalme eller opkastning . Smerter i ribben eller nedre del af ryggen , hyppige eller tilbagevendende infektioner , og nervesystemet dysfunktion kan også være til stede . Myelomatose symptomer kan være i lighed med andre lidelser , ifølge National Cancer Institute . Selv hvis en diagnose af myelomatose bekræftes, bør lægen vurdere alle dine symptomer for at udelukke andre sygdomme .

Effects


Virkningerne af myelomatose på kroppen og immunsystemet kan være katastrofale . Sygdommen er fremadskridende , og forårsager uforholdsmæssigt høje antal unormale plasmaceller til at danne i knoglemarven . Da disse unormale celler fortsat at formere , sunde plasmaceller overfyldt og overvældet . Myelomatose celler ikke ordentligt aktiverer kroppens immunsystem som reaktion på skadelige angribere . Som myelomatose tumorer fortsætte med at vokse ukontrolleret , kan de invadere den yderste del af knoglen og spredes i hulrum i de større knogler , hvilket flere læsioner til at udvikle . Sygdommen forårsager anæmi , nyreskader , hypercalcæmi , diffus osteoporose og sårbarhed over for bakteriel infektion .

Behandling

Behandling af myelomatose afhænger stadium af sygdommen og patientens generelle helbred. En kombination af kemoterapi og strålebehandling er normalt anbefales , og narkotika såsom Velcade , Revlimid og Thalomid er typiske front-line behandling . Steroider og stamcelletransplantation er effektive behandlinger i nogle tilfælde . Understøttende behandling omfatter smertestillende medicin , administration af bisfosfonater til at forbedre knoglesygdom , antibiotika , vækstfaktorer og antiemetiske medicin .

Overvejelser

Myelomatose patienter , som ikke viser nogen symptomer siges at være i en inaktiv stadium af sygdommen . Inaktive myelom kræver ikke øjeblikkelig eller aggressiv behandling , og patienter med inaktiv myelom viser ingen væv eller organ forringelse af kræft . Generelt er disse patienter overvåges nøje og behandles kun med støttende foranstaltninger .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------