Position: sygdoms > 5 >

pegfilgrastim bivirkninger

   Mens kræft medicin og behandlinger ofte føre til en reduktion af skadelige celler eller en komplet remission af kræft , disse behandlinger undertiden forårsage uønskede bivirkninger . Blandt disse mulige negative virkninger er en reduktion af immunsystemet hvide blodlegemer , som gør dig mere modtagelig for sygdomme og infektioner . At bidrage til at mindske virkningerne af kræft medicin på hvide blodtal , læger ordinere pegfilgrastim , en syntetisk version af et enzym , som kroppen typisk bruger til at producere nye hvide blodlegemer . Trods sin effektivitet , er pegfilgrastim ikke for alle , da det præsenterer en række risici for bivirkninger og komplikationer hos nogle patienter

almindelige bivirkninger


Ifølge RxList , cirka 48 procent af pegfilgrastim brugere rapporterer hårtab og 31 procent oplever smerter i knoglerne , Hvilket gør disse de mest almindelige bivirkninger af lægemidlet . Diarré, feber og muskelsmerter er også almindelige , forekom hos mindst 21 procent af brugerne . Seksten procent af patienter, som tager pegfilgrastim lider af hovedpine og ledsmerter .

Andre bivirkninger


Pegfilgrastim har også potentiale til at forårsage en række andre generende eller irriterende , men ikke farligt , bivirkninger . Nogle patienter oplever gastrointestinale bivirkninger fra medicin , såsom kvalme , fordøjelsesbesvær , forstoppelse og opkastning . Hertil kommer , . hævelse af maven og en ændring i den måde maden smager , kan forekommeNervesystemet , så som svimmelhed og søvnløshed , samt en generel følelse af svaghed og træthed er også muligt under pegfilgrastim .

Lægemiddelinteraktioner


Der er nogle lægemidler , der producerer uønskede bivirkninger , når det anvendes i forbindelse med pegfilgrastim . Den mest udbredte af disse medikamenter er lithium , som læger ordinere til at afhjælpe følelsen af mani opleves af bipolære patienter . Lithium ofte øger virkningen af pegfilgrastim , som kan forværre de bivirkninger forårsaget af narkotika . På grund af dette kan din læge kontrollere dit hvide blodtælling niveauer ofte for at kontrollere for interaktioner , hvis du tager begge lægemidler.

Risici

Ud over mindre bivirkninger og risikoen for interaktioner , pegfilgrastim har potentiale til at forårsage alvorlige medicinske komplikationer . For eksempel får pegfilgrastim milt til at blive udvidet eller endog brud i nogle patienter , som kan være livstruende uden prompt lægehjælp . Nogle patienter, som tager pegfilgrastim oplever Acute Respiratory Distress Syndrome , en tilstand, der forårsager en farlig ophobning af væske i lungerne og dræber mellem 25 procent til 40 procent af mennesker, der udvikler det .

Overvejelser

Læger typisk undgå at stille pegfilgrastim til patienter med seglcelle anæmi , fordi stoffet har potentiale til at forværre tilstanden . Kemoterapi patienter skal afholde sig fra at bruge pegfilgrastim i en periode på 14 dage før en behandling og 24 timer senere for at undgå potentielle komplikationer . Pegfilgrastim kan forårsage lav fødselsvægt og typisk undgås under graviditet . Desuden er pegfilgrastim ikke anvendes til børn , der vejer mindre end 99 £
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------