Position: sygdoms > 5 >

stråling brænde behandlinger

   Ændringer i huden på grund af eksponering for stråling, er ofte klassificeret som forbrændinger . De skader på huden er forårsaget af den ioniserende virkninger af stråling i stedet for varme . Dybden og sværhedsgraden af såret , brænde eller irritation afhænger af intensiteten og frekvensen af eksponeringen . Mens utilsigtet eksponering for stråling er muligt , de fleste tilfælde af stråling forbrændinger er blandt patienter , der undergår en strålebehandling som en del af kræftbehandlingen

renhed


Hold din hud ren er det første skridt til at minimere og behandling af hud irritation forårsaget af stråling . Brug en blid , ikke-alkaliske sæbe , undgå fedtet eller parfumerede sæber , og bruge varmt vand i stedet for varmt vand . Forsigtigt pat din hud tør i stedet for at gnide den og ikke blive bange , hvis din hud kan blive rød-dette er normalt . For strålebehandlinger eller udsættelse til hovedet , vælge en blid , ikke-medicinsk shampoo som baby shampoo .

Comfort


Din hud har brug for fugt for at hele ordentligt . Stråling skader din hud og kompromiser dens evne til at holde på fugtigheden. At berolige huden , gælder hud præparater , der ikke indeholder olieprodukter , alkohol eller menthol . Hydrofile lotion eller cremer er effektive valg , som er naturligt aloe vera gel . Din læge kan også anbefale et mærke af lotion eller creme , eller endda foreskriver en for dig . Klap lotion eller creme blidt på huden , ikke gnide . Hvis din hud er ubrudt , kan du bruge pulver på huden , men pulvere tendens til at være tørre i stedet for fugtighedscreme , så brug den sparsomt .

Inflammation og Infektion


Hvis din hud er betændt , kan lægen ordinere et kortikosteroid creme . Disse cremer bør kun bruges som for at forhindre yderligere skader på din hud . Steroid cremer kan ikke bruges på hud , der er brudt . Hvis din hud er brudt , kan din læge give særbehandling for at forhindre infektion , især fordi dit immunsystem kan blive kompromitteret , hvis du er i behandling for kræft . I tilfælde af åbne sår , knuste hud eller knækkede og græd hud , kan din læge ordinere sølv sulfadiazin creme eller foreslå behandling i en hyperbar kammer . Hvis du udvikler en pause i din hud , mens du bruger en steroid creme , underrette Deres læge .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------